Kørselsregler rulles tilbage: Kommunen sparer penge men bliver de ansatte snydt?

Kørselsregler rulles tilbage: Kommunen sparer penge men bliver de ansatte snydt?
Kørselsreglerne for kommunens ansatte bliver nu rullet tilbage. Det sker efter det nye sæt regler kostede kommunen godt 1,2 millioner kroner ekstra på et halvt år. Foto: Jakob Marschner
NYHED | ABONNENT | 30. NOV 2023 • 18:20
Jakob Marschner
Journalist
NYHED | ABONNENT
30. NOV 2023 • 18:20

Slut med bedre vilkår for at bruge sin egen bil i en arbejdssammenhæng for kommunens ansatte. Kommunalbestyrelsen vil tilbage til de regler, der gjaldt, før nye blev indført og kostede kommunen godt 1,2 million kroner på et halvt år.

Kommunens ansatte får inden længe færre penge tilbage for at bruge deres egen bil i arbejdstiden, end de har fået tilbage siden 1. april i år.

Det står klart efter torsdag aftens møde i kommunalbestyrelsen. Sagen var blevet rejst af Enhedslisten.

– Direktionen har besluttet at trække beslutningen tilbage. Det sker efter gruppeformandsmøde, hvor der viste sig et solidt flertal for det, sagde borgmester Jacob Trøst (K).

Ved at rejse sagen gjorde Enhedslisten opmærksom på, at de nye kørselsregler har givet kommunen en ekstraudgift på 1,2 millioner kroner fra april til oktober, sammenlignet med samme periode sidste år. Enhedslisten rettede også lyset mod, at kommunens direktion på forhånd var blevet advaret om ekstraudgiften af kommunens økonomer, og at de tre direktører ændrede kørselsreglerne udenom kommunalbestyrelsen, der heller ikke blev orienteret bagefter.

Direktionen er kommunaldirektør Sine Sunesen, velfærdsdirektør Trine Dorow og direktør Lillian Rasch Madsen.

Op til torsdagens møde i kommunalbestyrelsen pegede de tre direktører på, at de tidligere og mere stramme regler (der nu bliver genindført) reelt havde snydt kommunens ansatte i næsten 10 år fra 2014.

I hele den periode blev de ansatte, der ind imellem bruger deres egen bil på jobbet, dårligere kompenseret end deres kolleger i landets andre kommuner. Og også dårligere kompenseret, end en aftale mellem Kommunernes Landsforening (KL) og fagforbundene havde givet dem krav på siden 2015.