Højskoledemo for Gaza

NYHED | ABONNENT | 2. NOV 2023 • 19:00
NYHED | ABONNENT
2. NOV 2023 • 19:00

Elever fra Bornholms Højskole marcherer fredag i Rønne i solidaritet med Gaza.

Fredag den 3. november går eleverne fra Bornholms Højskole i samlet trop fra Rønne Idrætshal til Store Torv som et udtryk for solidaritet med de civile i Gaza.

– Vi går for alle, der er mærket af krigen. Vi går for børnene. Vi går for alle, der har mistet deres liv i konflikten mellem Israel og Palæstina, for de levende, der lider, og for alle dem, der lige nu mister deres liv til krigen mellem Hamas og Israel.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra eleverne på Bornholms Højskole, der samtidig samler ind til Mellemfolkeligt Samvirke, som sørger for blandt andet medicin, vand, tæpper og forsyninger til de civile i Palæstina.

Højskoleeleverne går fra hallen klokken 16 fredag og forberedelserne er allerede i gang.

Det fortæller Astrid Frost Hjuler, der går på skolens linje for outdoor og keramik.

– Vi har en skilteworkshop inden afgang og tager nok flagermuselanterner med. Og vi opfordrer alle bornholmere til at deltage i marchen, lyder det fra højskoleeleven.

Ideen om marchen opstod for to uger siden, efter at eleverne havde lyttet til et oplæg om situationen i Gaza.

– Vi var mange, der var frustrerede over, at vi ikke forstod konfllikten, og at vi ikke kunne hjælpe, fortæller Astrid Frost Hjuler.

Marchen for Palæstina afsluttes med et minuts stilhed på Store Torv.

Sideløbende har eleverne på Bornholms Højskole igangsat en indsamling til Mellemfolkeligt Samvirke. Der kan doneres på nummer 4256 DH via mobilpay.