Hjælp på vej til pressede borgmestre

Hjælp på vej til pressede borgmestre
Jacob Trøst (K) blev tidligere på ugen sygemeldt. Foto: Marine Gastineau
NYHED | 20. SEP 2024 • 15:30
Jakob Marschner
Journalist
NYHED
20. SEP 2024 • 15:30

Også borgmestre har krav på et godt liv, og det skal vi hjælpe dem til at kunne have, siger Kommunernes Landsforening, efter at en stribe borgmestre har måttet melde sig syge.

Landets borgmestre skal have bedre adgang til støtte og hjælp, så de kan overkomme embedet uden at skulle melde sig syge.

Det annoncerer Kommunernes Landsforening (KL), efter at en håndfuld borgmestre indenfor det seneste år har måttet sygemelde sig med stress eller overbelastning. Borgmester Jacob Trøst (K) trådte ind i en række af kolleger, da han tog skridtet mandag.

– Vores folkevalgte skal have de optimale vilkår, når de påtager sig en tillidspost på vegne af fællesskabet. Det er for tidligt at sige, præcis hvilke tiltag der kommer, men de er klar i næste valgperiode, siger KL's vicedirektør Omer Ciric til DR.

– Vores demokratiske samfundsmodel står og falder med, at der er mennesker, der vil påtage sig det ansvar at stille op til en kommunalbestyrelse. Dem er vi nødt til at passe særligt godt på, siger han.

– Vi har løbende fokus på området, og det er ikke fordi, vi ikke har gjort noget. Der er sket en masse, men kan vi gøre det bedre og vil gøre alt, hvad vi kan for at gøre det bedre, siger Omer Ciric.

Som en af de sygemeldte borgmestre fra det seneste år siger Halsnæs' borgmester Steffen Jensen (S), at der er et behov at dække for KL.

– KL har et ansvar for, at borgmestrene er sikret en god work-life-balance. Det handler om selve uddannelsen af borgmestre, for du kan arbejde alt fra 50 til 100 timer om ugen, men der vil altid være mere, du kan gøre, siger han til DR.

– Der er brug for, at KL giver nogle gode råd til, hvordan vi ikke ender ud i sådan nogle overbelastningssituationer, siger Steffen Jensen.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT