Folkemødeguide: Her er de gode oplevelser torsdag

Folkemødeguide: Her er de gode oplevelser torsdag
I dag starter Folkemødet i Allinge. Arkivfoto: Allan Rieck
NYHED | ALLINGE | ABONNENT | 16. JUN 2022 • 05:30
NYHED | ALLINGE | ABONNENT
16. JUN 2022 • 05:30

Folkemødet er begyndt, og Allinge er igen forvandlet til en festivalplads med events, fadøl, madboder, debatter og koncerter. Fra torsdag til søndag formiddag udfolder der sig op mod 2.500 forskellige events, og det kan være svært at danne sig et overblik. Vi har derfor udvalgt en række events, som kan bruges som guide, hvis man mangler inspiration.

 

Torsdag begynder de første programsatte events klokken 09.00 og fortsætter til ud på de tidlige nattetimer. Begivenhederne spænder bredt – der er seriøse debatter om aktuelle emner, ting, du kan prøve på egen krop og festligheder, når mørket har sænket sig. Vi har forsøgt at styre uden om de store begivenheder på Hovedscenen – for eksempel de traditionsrige partiledertaler – da der ligger et helt program tilgængeligt på Folkemødets hjemmeside for netop Hovedscenen.

 

11.00-12.00: Få et modermærketjek

Hvor: N1, arrangeret af Kræftens Bekæmpelse

Hvad: En hudlæge vil stå klar til at lave en screening med et dermoskop, der kan vise, om du har modermærker, du skal være opmærksom på og eventuelt gå til lægen med.

Hvorfor: Modermærkekræft rammer alle aldersgrupper, og jo hurtigere kræft i huden opdages, jo bedre er mulighederne for behandling. Benyt muligheden, mens du alligevel er på Folkemødet.

 

12.00-12.45: Hvad ved staten om dig?

Hvor: B16, arrangeret af Institut for Menneskerettigheder og Tænketanken Mandag Morgen

Hvad: Hvor langt ned kan den nyeste teknologi dykke, og hvad er muligt, hvis staten ønsker at overvåge sine borgere? Hvordan ser fremtiden ud? Der er blandt andet gætteleg og interview med retsordfører fra SF og DF.

Hvorfor: Teknologien fylder i et eller andet omfang de flestes hverdag, og dilemmaet mellem teknologi og privatliv bliver kun mere aktuelt i fremtiden.

 

12.00-13.00: Vejrudsigten i 2050 visualiseret på interaktiv jordklode

Hvor: B5, arrangeret af energikoncernen Andel

Hvad: Tidligere vejrvært Cecilie Hother præsenterer fremtidens vejrudsigt på en interaktiv jordklode. Oplev, hvad klimaændringerne blandt andet betyder for verdenshavene.

Hvorfor: Vejr og klimaforandringer har længe fyldt meget, og fremtidens vejr og klima får betydning for de kommende generationer.

 

15.00-15.45: Bornholm som vind-ø eller atomkraft-ø?

Hvor: G2, arrangeret af PFA

Hvad: Grønne energikilder er centrale i at løse klimaudfordringerne. Samtidig skal vi gøre os uafhængige af russisk gas. Hvad er den realistiske vej for Danmark?

Hvorfor: Med krigen i Ukraine og klimaforandringerne i verden, er det mere relevant end nogensinde før at diskutere, hvordan Danmark skal agere på energiområdet fremadrettet.

 

17.00-18.00: Skal vi give Bornholm til russerne?

Hvor: G2, arrangeret Folk & Sikkerhed

Hvad: Hvad kræver det at opretholde sikkerheden på Bornholm? Forsvaret har sat stort fokus på digital udvikling, men hvordan stiller det personellet? Og hvem skal kæmpe for Danmark?

Hvorfor: Et relevant event med fokus på Bornholm oven på krigen i Ukraine og afskaffelsen af forsvarsforbeholdet.

 

21.30-22.30: Verdens Bedste Band featuring Anne Linnet

Hvor: N11, arrangeret af Politiken

Hvad: Politikens faste folkemødeorkester sætter gang i festen med selskab fra Back to Back og Anne Linnet.

Hvorfor: Hvis du er til kolde drinks og kæmpehits sunget og spillet af gamle kendinge, er det her nok festen for dig.