Der er valg: Kun de unge må stemme

NOTITS | ABONNENT | 7. MAR 2023 • 17:23
Henrik Nielsen
Journalist
NOTITS | ABONNENT
7. MAR 2023 • 17:23

Seks kandidater kæmper om fire pladser i Ungerådets formandskab.

Et valg er i gang, og der er adgang forbudt for alle over 25 år. Det er den bornholmske ungdom, der skal vælge medlemmer til formandskabet i Ungeråd. Valget foregår via regionskommunens hjemmeside, og hele processen slutter med en fest på Rønne Theater lørdag aften.

Ungerådet repræsenterer unge fra 7. klasse til 25 år og er ungdommens officielle stemme i kommunen. Det betyder, at kommunalbestyrelsen er forpligtet til at lytte, når rådet mener noget.

"Det vilde ved ungerådet er, at kommunalbestyrelsen skal lytte til os. De skal høre med ungerådet, når de skal træffe beslutninger om alt fra klima og offentlig transport til mental sundhed og uddannelse. Så de voksne kan ikke ignorere os", skriver rådet på Facebook, hvor det prøver at skabe klarhed om, hvad det aktuelle valg går ud på.

Alle i aldersgruppen kan engagere sig i Ungerådet og en af rådets arbejdsgrupper, der prøver at løse forskellige problematikker og indføre nye tiltag. Det valgte formandskab styrer slagets gang i rådet, og det er det, de unge kan være med til at sammensætte ved at stemme.

Der skal vælges fire nye medlemmer af formandskabet, og der er seks kandidater: Nana Strand, Alma Fick, Molly Kaas, Emilie Norden, Asta Kofod, Amar Dlakic.

Lørdagens valgfest på teatret begynder klokken 17. Der er mad og levende musik, og i aftenens løb bliver valgresultatet offentliggjort.