Anette Stæhr vælger side

Anette Stæhr vælger side
Anette Stæhr, formand for Socialdemokratiet på Bornholm gennem 23 år før hun gik af ved forårets generalforsamling, siger til Bornholms Tidende, at hun både samler stillere for Anne Thomas og mundtligt anbefaler partiets medlemmer at stemme på hende. Arkivfoto
NYHED | ABONNENT | 26. SEP 2023 • 05:30
Jakob Marschner
Journalist
NYHED | ABONNENT
26. SEP 2023 • 05:30

Socialdemokratiets lokalformand gennem 23 år samler stillere for tidligere viceborgmester Anne Thomas, der går efter at blive partiets næste borgmesterkandidat. Anette Stæhr anbefaler også mundtligt S' medlemmer at stemme på Anne Thomas, og hun forestiller sig ikke, at yderligere kandidater ud over de tre nuværende kan flytte hendes støtte et andet sted hen.

Tidligere viceborgmester Anne Thomas har fået en prominent støtte i forsøget på at blive Socialdemokratiets borgmesterkandidat ved det kommende kommunalvalg.

Anette Stæhr, formand for Socialdemokratiet på Bornholm gennem 23 år før hun gik af ved forårets generalforsamling, siger til Bornholms Tidende, at hun både samler stillere for Anne Thomas og mundtligt anbefaler partiets medlemmer at stemme på hende, når Socialdemokratiet næste forår skal vælge sin næste borgmesterkandidat.

– Anne Thomas kontaktede mig på et tidspunkt her efter sommeren. Hun fortalte, at hun tænkte på at stille op til valget til spidskandidat. Så sagde jeg, at det synes jeg er en rigtig god idé, siger Anette Stæhr.

– Jeg sagde også til Anne Thomas, at jeg gerne vil hjælpe hende og støtte hende. For når man kommer udefra, kan det måske godt være svært at finde vej rundt i partiet.

Anette Stæhrs første hjælpende hånd til Anne Thomas var at blive stiller for hende.

– Når man vil være kandidat, skal man bruge 25 stillere. Dem vil jeg gerne hjælpe Anne med at finde. Jeg vil også gerne støtte op om hende, når der er nogle ting, siger Anette Stæhr.

Er det du siger her også en anbefaling af Anne Thomas til Socialdemokratiets medlemmer, der skal stemme om spidskandidaten til generalforsamlingen?

– Ja. Det er min personlige anbefaling til folk, at jeg anbefaler Anne.

Begynder du at anbefale hende allerede nu, når du taler med medlemmer?

– Ja, det er da klart.

Feltet er lige nu på tre kandidater. Gælder din anbefaling uanset hvem der eventuelt også beslutter at stille op?

– Som jeg ser det lige nu, så ja. Min anbefaling gælder Anne Thomas, siger Anette Stæhr.

"Erfaren og lyttende leder"

Anette Stæhr kom tættest på Anne Thomas i en afgørende situation, da de begge var til stede i forhandlingslokalet, da Winni Grosbøll blev borgmester for tredje og sidste gang efter valget i 2017.

– Jeg kender hende fra dengang, hvor hun var Winnis viceborgmester. Der synes jeg, at hun gjorde det godt. Og så kender jeg hende desuden fra medierne, siger Anette Stæhr.

– Hun har erfaring og har siddet i kommunalbestyrelsen. Ganske vist ikke så længe, men hun har da siddet der. Så har hun også haft en lederstilling. Det ser jeg også som en kvalifikation, hvis man skal lede hele kommunen.

– Som jeg har oplevet Anne Thomas, er hun altid ordentlig, og hun lytter til, hvad folk siger, og så danner hun sig sin mening ud fra det. Det kan jeg også godt lide, siger Anette Stæhr.

Socialdemokratiets mangeårige lokalformand understreger, at hendes støtte til Anne Thomas på ingen måde er en kritik af Socialdemokratiets andre borgmesteremner. Maria Hach og Erik Kryger har også meldt sig, og alle centrale figurer i Socialdemokratiet på Bornholm venter, at flere vil følge.

– Jeg synes, at det er udmærket, at der også er andre kandidater, og jeg har heller ikke noget at udsætte på nogen af de andre. Jeg synes, at det er nogle fine kandidater. Men jeg kan kun stemme på én, og her vil jeg stemme på Anne Thomas, siger Anette Stæhr.

Da Anette Stæhr i foråret gik af som lokalformand for Socialdemokratiet, mente hun selv, at hendes vigtigste aftryk gennem 23 år som formand var at se det politiske talent i Winni Grosbøll, Lea Wermelin og Jeppe Kofod og være med til at føre dem frem.

Også Anne Thomas var på Anette Stæhrs radar i hendes formandstid, fortæller hun nu.

– Jeg vil sige det sådan, at jeg havde en meget lille føler ude til hende på et tidspunkt før sidste valg. Det har aldrig været fremmed for mig, at hun kunne stille op. Men jeg har aldrig direkte spurgt hende, om hun ville stille op, siger Anette Stæhr.