Al politikernes kørsel i egen bil er til høj takst

NYHED | ABONNENT | 19. NOV 2023 • 19:00
Jakob Marschner
Journalist
NYHED | ABONNENT
19. NOV 2023 • 19:00

Når kommunens ansatte bruger deres egen bil til arbejdsopgaver, afgør et sindrigt system med adskillige kriterier, om godtgørelsen skal være til høj eller lav takst. Sådan er det ikke for kommunalbestyrelsens medlemmer. Så snart en politiker sidder bag rattet, udbetaler kommunen høj takst. Forsøg på at ændre det er strandet.

Mens det på det kommende møde i kommunalbestyrelsen vil komme til debat, at det på et halvt år fra april til oktober kostede kommunen en ekstraudgift på godt 1,2 millioner kroner at lempe reglerne for de ansattes kørselsgodtgørelse, er der ikke så meget at rafle om, hvad angår politikernes egen kørsel.

Ekstraudgiften er blandt andet opstået, fordi kommunaldirektør Sune Sunesen og hendes to meddirektører i februar ændrede reglerne på en måde, der har fået en større andel af de ansattes kørsel i deres egen bil til at foregå med kørselsgodtgørelse efter den høje takst. Mens mindre kørsel nu foregår til den lave takst.

Om kommunens ansatte får den høje eller den lave takst for at stille deres egen bil til rådighed bliver afgjort af forskellige kriterier, som i den konkrete situation vil udløse enten lav eller høj takst. Systemet er ikke helt simpelt, hverken før eller efter det blev ændret i starten af året.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 109 kr./md.

Se andre abonnementer her
DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 29-11-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Onsdag: El-priserne er høje i dag og fra kl. 17-21 er det særligt dyrt at bruge strøm - Faktisk et stykke over den seneste tids kogespids-priser. I eftermiddag er gennemsnitsprisen henover de fire timer 5,27 kr./kWh. (alt inkl.).
Vi savner en god gang vind til at presse elpriserne ned, men pt. lover vejrudsigten ikke et skub i den retning i hvert fald ikke før vi rammer weekenden. Tænk over dit forbrug og skub det elforbrug du kan, til efter kl. 22.

Bornholms energi og forsyning