Stor rift om tiderne til vildmarksbad og sauna: 'Det har været helt vildt efter nytår'

Stor rift om tiderne til vildmarksbad og sauna: 'Det har været helt vildt efter nytår'
Tejn Borgerforenings formand Brita Hansen sørger for at rengøre og afspritte saunaen, så den kan holdes åben trods corona. Foto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 28. FEB 2021 • 20:14
| ABONNENT
28. FEB 2021 • 20:14

UDVIKLING

Tejn Borgerforenings formand Brita Hansen har fast arbejde for tiden, selvom hun er gået på efterløn.

Hun står nemlig for klar- og rengøring af vildmarksbadet og saunaen i Tejn lagune, og efterspørgslen på de to varme aktiviteter er rigtig stor i øjeblikket.

– Det er helt vanvittigt. I vinterferien var jeg dernede hver anden time. Det er lidt som at have en lille baby, der skal fodres, siger Brita Hansen.

Babyen er saunaen, der trods corona kan bruges, fordi det er en lukket sauna, der skal bookes til små hold, og fordi Brita Hansen møjsommelig rengør, afspritter og klargør den hver gang, den er blevet brugt.

Desuden kan den kun bruges af få personer ad gangen, og man kommer derfor ikke på kant med forsamlingsforbuddet.

Ikke ledig før marts

Tejn Borgerforening fik etableret vildmarksbadet og saunaen for seks år siden, og der har ifølge Brita Hansen aldrig været så stor rift om tider til begge dele, som der er lige nu.

Saunaen kan bookes hver dag, mens vildmarksbadet kun kan bookes i ferier og weekender og kun til ét hold om dagen. Der er derfor et meget lille udbud af tider til vildmarksbadet til en meget stor efterspørgsel, fortæller Brita Hansen.

– Der er ikke flere ledige tider før i marts. Det tager seks til syv timer at fyre baljen op, og så tømmer vi og fylder nyt vand i hver gang. Så der er meget arbejde i det, men heldigvis har jeg min mand til at hjælpe, siger hun. 


Vinterbadning hitter i øjeblikket. I Tejn lagune er vildmarksbadet og saunaen fuldt booket de næste mange uger. Foto: Berit Hvassum

Nedlukning giver tid

Brita Hansen fører en lille kalender med bookinger til både vildmarksbad og sauna.

Telefonen ringer med jævne mellemrum med bookinger på den times tid, vi taler med hende.

– Havde jeg vist, at det ville blive sådan her, så havde jeg købt en større kalender, griner Brita Hansen.

Hun tror, den store efterspørgsel skyldes nedlukningen i forbindelse med corona.

– I vinterferien var der jo travlt, fordi der også kom turister. Men der er generelt mange, der ringer og booker tider her under nedlukningen. Det har været helt vildt efter nytår. Lige så snart de er færdige med at bruge det, booker de en ny tid. Jeg tror, det skyldes, at øens andre saunaer er lukkede, og så også at folk arbejder hjemme og har mere tid til at vinterbade, siger hun.