Trine syntes, der skulle ske mere i byen: 'Så kom jeg på en idé'

Trine syntes, der skulle ske mere i byen: 'Så kom jeg på en idé'
Trine Saksaa. Foto: Berit Hvassum
DAGENS NAVN | NYKER | ABONNENT | 20. NOV 2021 • 11:30
Holger Larsen
Journalist
DAGENS NAVN | NYKER | ABONNENT
20. NOV 2021 • 11:30

Trine Saksaa syntes, at der skulle ske mere i Nyker og har engageret sig som frivillig i idrætsforeningens klubhus og med at arrangere kræmmermarkeder.


Hvorfor begyndte du at arrangere loppe- og kræmmermarkeder i Nyker?

– Jeg har altid godt kunnet lide at køre rundt til kræmmermarkeder om sommeren. Men har holdt en pause med det. For et år siden flyttede vi til Nyker, som jeg huskede som et sted med meget aktivitet, men jeg syntes, at der virkede meget dødt. Så kom jeg på den idé med at lave loppe- og kræmmermarkeder på Nyker Stadion.

– Det er gået fint. Ved det seneste udendørs marked var vi oppe på omkring 35 kræmmere, hvilket var helt overvældende. Der kommer kræmmere fra hele øen, og det er super dejligt.

– Vi har lige haft vores julekræmmermarked i forsamlingshuset. Vi var ikke så mange kræmmere, som vi havde håbet, men har igen fået den her corona imod os. Vi havde talt om også at lave et marked i december, men det dropper vi.

– Jeg vil gerne fortsætte med loppe-kræmmermarkeder til næste år, for de er blevet godt modtaget, og mange ringer og spørger til det.

Hvordan synes du, at det går med aktivitetsniveauet i Nyker?

– Foreningerne arbejder på, at der skal ske mere i Nyker, og generelt synes jeg, at der begyndt at ske lidt mere igen i Nyker. Borgerforeningen har i efteråret haft blandt andet æblemosteri, og snart skal juletræet tændes.

– Vi har vores bankospil i Nyker hver tirsdag, som vi kunne tænke os, at der kom lidt flere til. Jeg elsker at gå til bankospil, og jeg vil gerne støtte op om byen.

Hvordan støtter du byen?

– Jeg er blevet frivillig hjælper i klubhuset, hvor vi satser på, at der igen skal komme lidt mere liv i forbindelse med træning og kampe. Planen er, at vi skal lidt tilbage til den tid, hvor man også kunne købe sig noget at spise i klubhuset.

– Jeg er også i tænkeboks med hensyn til en ny opgave.

Der er også planer om, at der skal etableres en lille købmandsbutik i Nyker. Er du med i det arbejde?

– Nej, men jeg følger med i det og håber, at det vil lykkes.

– Jeg er nødt til at tænke på, hvad jeg kan klare. Jeg har det, der kaldes løse ankler. Jeg skulle i 2010 have benene opereret, så anklerne blev sat fast. Man tog først højre ben, men noget gik galt, og operationen medførte, at jeg blev følelsesløs på indersiden af foden. Som tiden er gået har jeg lært at løfte foden, så jeg ikke snubler, som jeg gjorde i starten. Jeg har så stadig en løs ankel på venstre ben, som man ikke turde gøre noget ved. Jeg fik derfor tilkendt førtidspension i 2012.

– Jeg har haft svært ved at affinde mig med at blive førtidspensionist, da jeg ikke var så gammel. Jeg mente, at jeg skulle have mange år tilbage på arbejdsmarkedet. Men det har også slidt på kroppen, at jeg har været tjener i mange år.

– Jeg er ikke typen, der kan sidde stille. Der skal ske noget, og jeg hjælper gerne til som frivillig, hvor det er muligt.

Hvad interesserer du dig ellers for?

– Jeg interesserer mig for dyr. Jeg har haft heste og var sammen med en veninde med til at starte Aakirkeby Rideforening, men var nødt til at stoppe, fordi ben og ryg ikke kunne holde til det. Jeg har set i øjnene, at jeg ikke kan dyrke den passion. Jeg kan gå med min hund, og det er fint.

 


Trine Saksaa

Er lige fyldt 50 år.

Født og opvokset i Rønne i en sportsfamilie.

Bor i Nyker sammen med Brian (der arbejder på Bornholmslinjen).

Hun har tre døtre. To af dem bor ovre.

Har arbejdet som tjener i 16 år, har været ude at sejle, har arbejdet med personer med udviklingshæmning, boet på Sjælland i et par kortere perioder, "men hjemme er bedst".

Førtidspensionist siden 2012.