Svanekebo vinder sprogpris

Svanekebo vinder sprogpris
Helle Petersen med sprogprisen. Pressefoto
NOTITS | 23. OKT 2024 • 16:00
Holger Larsen
Journalist
NOTITS
23. OKT 2024 • 16:00

Helle Petersen fra Svaneke er medstifter af Dansk Selskab for Kommunikation i Sundhedsvæsenet (SKS), og nu har hun sammen med den øvrige bestyrelse i SKS modtaget Sprogprisen 2024.

SKS vandt kategorien for årets tema, som var "sundhed, sygdom og sprog".

– Jeg er sammen med bestyrelsen initiativtager til en kampagne om digitale prøvesvar på apps med mere, forklarer Helle Petersen.

I begrundelsen for prisen hedder det:

"Årets kommunikationsindsats om sundhed og sygdom går til Dansk Selskab for Kommunikation i Sundhedsvæsenet for det vigtige arbejde med at balancere mellem tempo og omsorg, faglighed og formidling, når vi skal have digitale prøvesvar i sundhedsvæsenet."

Helle Petersen oplyser, at hun skal samarbejde med Bornholms Hospital om test af de nye råd, som SKS har bidraget med, i klinisk praksis.

Helle Petersen er selvstændig kommunikationsforsker og -rådgiver med speciale i forandringskommunikation, kommunikationskulturen på borgernære arbejdspladser og i sundhedsvæsenet. Hun er formand for Dansk Lymfødem Forening.

Bag Sprogprisen står DMJX – Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Dansk Sprognævn, sproget.dk, Det Danske Sprog- og Litteraturselskab, Forbundet Kommunikation og Sprog, kurtstrand.dk og Syntaksis.

Prisen for årets bedste tekst gik til Vurderingsstyrelsens kommunikations-og sprogfolk, og prisen for årets bedste SoMe-tekst gik til Politiet.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT