I det seneste halvandet år er Boderne Vandværk og Pedersker Vandværk lukket, og Beof har taget over. Hvorfor er der behov for at bevare de 10 tilbageværende private vandværker?
– Vi har lagt mange ressourcer og økonomi i vores vandværk, så det vil jo betyde, at vi mister nogle store værdier ved bare at sende det videre til Beof. Men det er rigtigt, at det er en stor udfordring at drive et vandværk i eget regi, for Beof forsøger at køre en prispolitik, som i hvert fald kan konkurrere og være mere tillokkende. Det er også en udfordring, at det er meget få af de cirka 5000 forbrugere af private vandværker på Bornholm, som kommer til generalforsamlingerne. Det er svært at samle folk. Resten forventer bare, at vi lever op til deres forventninger om rent vand, og at tingene kører.
– Der er heldigvis stadigvæk en del, der lægger vægt på, at vi skal have vores egne private vandværker. I Strandmarken Vandværk føler vi stor opbakning, og der er endnu ikke nogen, som har ønsket eller ytret, at vi burde overveje muligheden for at lade Beof tage over. Tværtimod bakker man fuldt ud op om den strategi, som vi i bestyrelsen har lagt frem til 2030 - og her er fortsat drift af vandværket prioritet nummer 1.
– Jeg tror også, mange godt kan lide, at det hele ikke bliver centraliseret. Det blev jo kritiseret meget, da elnettet blev solgt til et selskab uden for Bornholm. Der er noget demokrati i at have et privat vandværk, fordi folk kan møde op og ytre sig til generalforsamlingen og stille op til bestyrelsen, hvis de ønsker det.
Du bor ikke fast på Bornholm. Er det blevet kritiseret, nu hvor du har fået tillidsposter på øen?