'Softwareudvikling passer godt sammen med at være på landevejen'

'Softwareudvikling passer godt sammen med at være på landevejen'
– Det er helt klart violinen, der har mit hjerte. Det har jeg spillet, siden jeg var fire år, fortæller Christian Hjorth Lauritsen. Pressefoto
DAGENS NAVN | ABONNENT | 25. MAR 2023 • 05:30
DAGENS NAVN | ABONNENT
25. MAR 2023 • 05:30

Torsdag aften var bornholmeren Christian Hjorth Lauritsen på plænen i Parken, hvor han som optakt til Danmarks landsholdskamp mod Finland spillede violin foran 40.000 tilskuere.

Du spillede i Parken i går. Hvordan var det?

– Det var helt fantastisk. Jeg havde været der aftenen før for at øve det igennem og føle Parken. Men det kan slet ikke sammenlignes med, når man så står der, og der står et udsolgt Parken og skråler, og man er helt alene inde på midten af banen. Det var en anderledes oplevelse, end jeg har været med til. Der er forbløffende langt ind til midten af banen, når det hele skal times.

Hvordan kom det i stand?

– På en super lavpraktisk måde, faktisk. DBU har en masse dejlige eventmennesker, som bruger en masse energi på at lave fede aftener, når der er landskampe, og de har ganske enkelt siddet på et møde og brainstormet, hvad man kunne gøre for at lave en fed og stemningsfuld optakt til kampen, og så er der en, der har foreslået en violinist. Og gad vide, hvad der ellers stod på tavlen ud over det forslag ...

– Men så var der i hvert fald en i lokalet, som kendte en violinist, og det var mig.

Hvor længe var du på plænen?

– Jeg spillede ét nummer. Freed from Desire af Gala fra 1997. Vi har lavet et nyt remix af det fra bunden med en lille stemningsfuld intro for at tage røven på publikum. Jeg var på i to minutter og 45 sekunder.

Det var måske din korteste koncert?

– Det kan man sige, ja, haha.

Blev du hængende og så kampen bagefter?

– Ja, jeg, havde min datter, min kæreste og hendes far og nogle venner med. Vi sad på nogle rigtig gode pladser lige bag ved Kasper Hjulmand og så hele kampen.

Fortæl lidt om dit band, Siamese.

– Vi har spillet sammen siden 2010 og har turneret rigtig meget i verden for rigtig få mennesker. Og her de seneste par år er der sket en masse fede ting, hvilket er super dejligt. Sidste år spillede vi knap 60 koncerter rundt i Europa og en enkelt i USA. Vi spiller over 10 europæiske festivaler, herunder Copenhell og tyske Summer Breeze, hvor der også var voldsomt mange mennesker.

Sidste år rundede vi også en ret vild milepæl, nemlig 50 millioner stream af vores sange på tværs af alle platforme.

– I næste uge drager vi på vores første rigtige headline-turne. 18 dage rundt i Europa, hvor vi starter med to udsolgte koncerter i København.

– I maj skal vi til USA, hvor vi spiller i lige knap 20 dage og skal fra Los Angeles til New York og forbi Canada også. Der får vi set nogle motorveje, det er der ingen tvivl om.

Hvordan vil du beskrive jeres musik?

– Det er ikke råbe-metal. Det er store poppede omkvæd. Det er i et andet medie blevet skrevet, at vi lyder som om, hvis The Weeknd havde et metal-backingband.

Violiner og metal er måske ikke noget, jeg normalt ville sætte i samme bås ...

– Det er vel ikke noget, der normalt hænger sammen. Der findes nogle bands rundt omkring i verden, som også har nogle utraditionelle setups. Men jeg spiller også guitar, så jeg spiller begge dele, når vi spiller live. Men allermest violin.

Er det violinen, der har dit hjerte?

– Ja, det er helt klart violinen, der har mit hjerte. Det har jeg spillet, siden jeg var fire år, hvor jeg gik på Bornholms Musikskole i samtlige år.

Du er født og opvokset på Bornholm?

– Ja, og flyttede til København efter gymnasiet. Jeg er opvokset i Almidingen lige ved siden af Bornholms Højskole. Mine forældre var lærere i en masse år, inden de blev forstandere de sidste 10 år, før de gik på pension.

Hvad har du af uddannelse? Du har gået på MGK på musikskolen i Rønne?

– Ja, lige præcis. Tidligere i mit liv havde jeg forestillet mig, at jeg skulle gå på konservatoriet, for det var der langt an til med den MGK-uddannelse. Men i København fik jeg smag for at lave software. Jeg er medstifter af en tech-virksomhed, der hedder Responsibly, hvor jeg er softwareingeniør til daglig.

Så der er tid ved siden af musikken til et almindeligt arbejde?

– Ja, det er der. Softwareudvikling passer sgu meget godt sammen med at være på landevejen. Det er meget heldigt.

Så du kommer til at arbejde fra tourbussen?

– Jeg arbejder hele tiden. Sådan er det i en start-up. Vi er 12 mennesker, og jeg er den eneste, der laver det, jeg laver. Da vi startede for knap to år siden fik vi en investering på to millioner dollar. Det var dejligt, så kunne vi udvikle. Nu skal vi have nogle kunder.

Og I skal spille på Roskilde Festival her til sommer?

– Ja, det er første gang på Roskilde. Eller, jeg har faktisk spillet der engang for måske 10 år siden i et klassisk musikensamble. Men det var ikke på en stor scene ... jeg må desværre ikke give dig scene-tidspunktet eller scenen. Men det bliver på en rigtig scene, og det bliver ikke i opvarmningsdagene.

 

Christian Hjorth Lauritsen

31 år

Opvokset i Almindingen

Bor i København med sin kæreste, bornholmeren Sofie, og deres to børn Aria (6) og Carla (1).