Ole er ekspert i planteavl: Om 40 år findes økologi ikke

Ole er ekspert i planteavl: Om 40 år findes økologi ikke
Arkivfoto: Berit Hvassum
DAGENS NAVN | ABONNENT | 28. SEP 2023 • 05:30
Jakob Marschner
Journalist
DAGENS NAVN | ABONNENT
28. SEP 2023 • 05:30

Når journalister på Bornholm skal vide, hvordan markerne har det, ringer de til Ole Harild, planteavlskonsulent i Bornholms Landbrug og Fødevarer. Snart dog nok ikke mere, for efter 40 år som konsulent vil han nu fokusere på sit eget landbrug. Alle pesticider er væk om 40 år mere, så derfor vil man ikke tale om økologi til den tid, regner Ole Harild med.

Hvordan blev du ansat i Bornholms Landbrug og Fødevarer?– Jeg blev ansat tre måneder før jeg var færdig med uddannelsen. De manglede en planteavlskonsulent, så der var jeg heldig.– Jeg blev ansat i De Samvirkende Bornholmske Husmandsforeninger i 1983, der var mange lokale husmandsforeninger, en i hvert sogn. Jeg tror, at der var 10-12 lokale foreninger dengang. Det medførte mange møder, fordi hver lokalforening holdt deres egne markvandringer og andet. Senere slog de arrangementerne sammen, så der ikke var så mange, der skulle afholdes.– I 1990'erne blev husmandsforeningerne til Bornholms Familielandbrug, som i 2006 blev fusioneret med Bornholms Landøkonomiske Forening til det, vi i dag kender som Bornholms Landbrug og Fødevarer (BLF).

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 109 kr./md.

Se andre abonnementer her
DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 29-11-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Onsdag: Overvej at spise ude eller hente en omgang take away ;-). Fra 17-21 koster det dyrt at fyre op i pander, gryder og ovn. Gennemsnitsprisen for de fire timer er 5,27 kr./kWh. Vi savner en god gang vind til at presse priserne, men vejrudsigten skuffer helt frem til weekenden.  Brug strømmen efter kl. 22, selv om den koster 3 kr./kWh alt inklusive. Det er ikke sikkert, at det bliver billigere i morgen.

Bornholms energi og forsyning