Ny formand: Virksomhederne kan løfte deres ansvar

Ny formand: Virksomhederne kan løfte deres ansvar
Peter Lund Olsen er ny formand for Interforce Region Bornholm. Han opfordrer lokale virksomheder til at løfte deres forsvarsmæssige sociale ansvar. Arkivfoto: Berit Hvassum
NOTITS | ABONNENT | 23. MAR 2023 • 09:34
Henrik Nielsen
Journalist
NOTITS | ABONNENT
23. MAR 2023 • 09:34

Peter Lund Olsen er ny formand for Interforce på Bornholm.

Interforce Region Bornholm har fået ny formand. Det er Peter Lund Olsen, som er direktør i og medejer af Knudsker El.

– Jeg vil gerne være med til, at flere bornholmske virksomheder værdsætter og forstår, den store indsats frivillige ved Hjemmeværnet yder, samt hvor vigtigt det er, at der bakkes op om reservestyrken, siger han i en pressemeddelelse.

Interforce arbejder for at sikre nært samarbejde mellem Forsvaret og den civile sektor, ikke mindst virksomheder, der har medarbejdere ansat, som er en del af reservestyrken, og som skal undvære dem, når de skal stille op i uniform.

– Interforce bør blive en naturlig del af bornholmske virksomheders sociale ansvar og deres CSR-politik. Virksomhederne kan i den grad løfte dette forsvarsmæssige sociale ansvar, eksempelvis ved at give deres ansatte, der er med i Hjemmeværnet eller reserven, fri i perioder til at løse vigtige opgaver til gavn for samfundet. Dette er, i lyset af situationen i Ukraine, måske mere vigtig nu end som nogensinde, siger Peter Lund Olsen.

Ifølge ham får virksomhederne også en bonus, da de får medarbejdere tilbage med nye ledelsesmæssige kompetencer og med en tilfredshed over at have ydet en indsats.

Peter Lund Olsen blev regional formand 1. marts.