Mads flytter tættere på jobbet som tv-vært

Mads flytter tættere på jobbet som tv-vært
Mads Aagurd. Foto: Jacob Jepsen
DAGENS NAVN | BORNHOLM | ABONNENT | 4. JAN 2022 • 10:30
DAGENS NAVN | BORNHOLM | ABONNENT
4. JAN 2022 • 10:30

Han guider seere igennem drabelige kampe fra TV2-studiet i Odense, men til dagligt bor han på Bornholm og har gjort det næsten i et år. Men nu er det slut. Mads Aagurd vil savne natur, cykelløb, NB Bornholm og sommer, men også et helt særligt bageri.


Måske er der nogle unge, der kender dig fra fjernsynet – hvorfor gør de det?

– Hvis de gør det, så skyldes det nok, at jeg til daglig er vært på TV2 ZULU, når der bliver sendt e-sport. Jeg er ham den anden vært – ham uden skæg.

Hvad går jobbet ud på?

– Mit job går ud på at styre slagets gang, når vi sender counter-strike på TV2 ZULU eller TV2 Play. Jeg stiller spørgsmål til eksperterne og forsøger at inddrage seerne. Jeg er både vært og kommentator, når vi sender fra studiet i Odense.

Hvad laver du så egentlig på Bornholm?

– Jeg har freelancet lidt for TV 2/Bornholm, men mest af alt flyttede jeg hertil, fordi min kæreste fik job. Vi var begge lige blevet færdige på journalisthøjskolen, og så skal man lande det første job, og det gjorde min kæreste her.

Nu flytter i så, hvorhen og hvorfor?

– Vi flytter primært på grund af mig. Det er altså hårdt at pendle. Jeg har siden april sidste år taget turen fra Rønne til Odense rigtig meget, og nu passer det med, at min kærestes kontrakt er udløbet, hvorfor vi ikke har forpligtelser på øen længere. Nu går turen til Odense, så jeg kan prøve at være tættere på mit job.

Har du været glad for at bo på Bornholm?

– Meget! Bornholm er et skønt sted, og vi har virkelig sat pris på vores tid her. Det er vemodigt at sige farvel, for alt – måske bortset fra længden til mit job – har været superfedt på Bornholm.

Når du om 20 år tænker tilbage på din tid på Bornholm, hvilket minde vil stå klarest i din hukommelse?

– Uh, den er svær, men generelt er øen magisk om sommeren. Jeg tror altid, at jeg vil huske en cykeltur med min kammerat, hvor vi kørte ned i Vang og gjorde ophold. Vi fik os en øl i 25 graders varme, og med det vanvittigt smukke og barske landskab i horisonten er det svært at tro, at man stadig er i Danmark.

– Derudover har jeg været så privilegeret, at jeg har fået lov til at spille et par kampe på Nexø Stadion foran Go’on og en masse andre NB Bornholm-supportere. Det er også noget, jeg vil huske.

Har du tænkt dig at vende tilbage til Bornholm?

– Helt klart. Vi taler allerede om, hvornår vi skal tilbage på besøg. Det er et sted, vi har fået en særlig tilknytning til. Vi har endda diskuteret, om ikke det er her, at vi potentielt skulle have et sommerhus på sigt.

Hvad er det første du vil gøre, når du vender tilbage?

– Jeg forestiller mig, at vi kommer tilbage i sommertid, så jeg vil nok starte med en dukkert nede på havnen ved Helligpeder eller Teglkås, og så vil jeg køre ud til Hammershus. Selvom jeg har været der adskillige gange, så bliver jeg altid bjergtaget af, hvor vild en konstruktion det er. Måske ville det besøg være efterfulgt af en is.

Hvad vil du savne allermest ved Bornholm?

– Umiddelbart tror jeg, at jeg vil savne holdkammeraterne og menneskerne omkring NB Bornholm. Jeg har kun spillet der en halv sæson, men det er et fantastisk sted at være. Foruden de nye venskaber, jeg har fået, vil jeg savne naturen. Bornholm er bare helt unik, og det vil jeg savne.

Måske skal jeg også nævne Jensens Bageri, som jeg har frekventeret en del. De laver altså bare virkelig lækkert brød, så jeg må virkelig på jagt efter, om jeg kan finde en bager i Odense, der matcher det.

 


Mads Aagurd

Alder: 26 år

Civilstatus: I et forhold med Emilie

Fritidsinteresser: Fodbold, computerspil, mad