Lokalformand: Det betyder noget, at Winni er blevet direktør

Lokalformand: Det betyder noget, at Winni er blevet direktør
Foto: Mette Holm Hansen
DAGENS NAVN | ABONNENT | 18. MAJ 2022 • 06:30
Mette Holm
Journalist
DAGENS NAVN | ABONNENT
18. MAJ 2022 • 06:30

Ingrid Tolstrup blev i 2021 valgt til formand for Friluftsrådet Bornholm efter at have siddet i bestyrelsen i over 15 år. Interessen for naturen har hun altid haft, blandt andet gennem sin bibeskæftigelse kom klubkoordinator i ungdomsklubben, hvor hun har været med til at arrangere natur- og kanoture.


I 2021 blev du valgt som ny formand for Friluftsrådet Bornholm, hvorfor stillede du op?

– Jeg har været med i Friluftsrådet på Bornholm i 15-20 år, og i 2021 skulle vi overgå til en ny struktur, og så tænkte jeg, jeg har jo tid nu, så jeg tilbød mig som formand. I den nye struktur kan alle være medlemmer, der har interesse for natur og friluftsliv og være en medspiller. Vi går jo ind for i Friluftsrådet, at alle skal have lov til komme ud i naturen, men selvfølgelig på naturens betingelser samtidig med, at miljøregler med mere bliver overholdt.

 

Hvordan er det at være formand?

– Arbejdet i Friluftsrådet er jo ikke nyt, for jeg ved jo, hvad det drejer sig om. Men der er jo hele tiden nye ting, som vi skal tage hensyn til og følge op på. Friluftsrådet er jo en stor organisation, der har omkring 85 forskellige andre organisationer med sig, som spreder sig fra cyklister, fuglefolk til mountainbikere, og det er jo ikke alle, der har samme interesse, at vi kan lide at være i naturen. På Bornholm er vi et af Danmarks 23 lokalråd og er samtidig tilknyttet Region Hovedstaden, som vi samarbejder med, og så er det jo sådan, at vi kan være med til at bakke op noget, der skal laves i naturen. Friluftsrådet Bornholm sidder med som en stemme i mange forskellige råd, blandt kommunens dialogforum.

 

Hvordan var din vej ind i Friluftsrådet?

– Det har været gennem Ungdomsringen, der er en paraplyorganisation for alle klubber i Danmark. Jeg har været tilknyttet og arbejdet i ungdomskolen, hvor jeg har været klubmedarbejder og klubkoordinator, noget jeg har haft som bibeskæftigelse i 32 år. Jeg er stadig på den tidligere Klemensker Skole. Jeg har været med til at arrangere både natur- og kanoture, og det er gennem det arbejde, jeg har fået interessen for Friluftsrådets arbejde. Ellers jeg uddannet social- og sundhedsassistent og har arbejdet indenfor socialpsykiatrien. Nu er jeg på efterløn. Indimellem tager jeg nogle nattevagter, når der er brug for det.

 

Betyder det noget for Bornholm, at vores tidligere borgmester Winni Grosbøll er direktør for Friluftsrådet?

– Jeg tror det betyder, at bornholmerne lægger mærke til Friluftsrådet. Rådet skal favne hele Danmark, men vi ser jo nok Winni mere herover, fordi hun bor her. Bornholmerne har måske mere fundet ud af, at rådet eksiterer, efter at Winni er blevet direktør. På det seneste møde kom der i hvert fald flere respræsentanter fra kommunen.

 


Ingrid Tolstrup

66 år

Olsker

 

Hvilke aktiviteter er der fremadrettet?

– Vi er ved at planlægge et sommermøde, der skal afholdes den 26. august, og det prøver vi at gøre lidt reklame for det, så der kan komme så mange som muligt. Det er for alle medlemmer af organisationen og her skal vi snakke om, hvad vi kan og skal arbejde med i Friluftrådet Bornholm.

 

Hvad er det vigtigste for dig?

– Lytte på hvad der sker. Vi er jo en bestyrelse, og jeg er jo egentligt bare en koordinator for det hele. Medlemmerne har jo forskellige kæpheste, og så gælder det om at støtte op om det. Vi behøver ikke at være 100 procent enige, men vi kan blive gode til at informere hinanden. En anden vigtig ting er, som man måske ikke tænker på som forening, det er, at man kan søge om udlodningsmidler, det midler fra tips og lotto, som organisationerne kan søge om. Det skal dog være noget alle kan få glæde af. Det kan for eksempel være bål eller spejderhytter. Bålhytterne oppe ved hammeren er for eksempel noget, der i sin tid er søgt om. I øjeblikket er det jo meget oppe at overnatte i naturen og også noget Friluftsrådet har fokus på. Behandlingen af ansøgningerne er ikke noget Friluftsrådet Bornholm står for, men hovedorganisationen.