Lærling kvalificerer sig til DM

Lærling kvalificerer sig til DM
En andenplads ved regionsmesterskaberne sikrer Daniel André Pedersen deltagelse ved erhvervsuddannelsernes danmarksmesterskab. FOto: Campus Bornholm
NYHED | 23. SEP 2023 • 11:00
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED
23. SEP 2023 • 11:00

Daniel André Pedersen skal dyste om danmarksmesterskabet for mekanikerlærlinge.

Når studerende fra landets erhvervsuddannelser til april møder hinanden på Dyrskuepladsen i Roskilde for at afgøre, hvem der er Danmarks bedste lærlinge, er de bornholmske farver repræsenteret af mekanikerlærlingen Daniel André Pedersen. Han vandt i sidste uge bornholmsmesterskabet i håndværk, og i denne uge opnåede han en andenplads ved regionsmesterskaberne og kvalificerede sig dermed til DM i Skills. Det fortæller Campus Bornholm på sin hjemmeside.

Regionsmesterskaberne foregik over to dage i Roskilde med deltagelse af 12 personvognsmekanikerlærlinge, og alle konkurrenterne havde mere rutine end Daniel André Pedersen, som blot er fire måneder inde i sin uddannelse.

– Han var den absolut mest uerfarne og skulle finde fejl og pege på løsninger inden for emner, som han slet ikke er nået til endnu i sit uddannelsesforløb. Men selv de opgaver, som han egentlig ikke burde kunne løse, klarede han – i høj grad i kraft af, at han er meget cool under pres og god til at analysere og planlægge, hvordan han skal gribe en opgave an, fortæller underviser Jeppe Pedersen på Campus Bornholms hjemmeside.

Ved DM i Skills kan Daniel André Pedersen i endnu højere grad forventet at blive udsat for opgaver inden for områder, han endnu ikke er nået til.

– Men det er stort, at jeg skal med. Meget stort. Jeg har tænkt mig at forberede mig mest muligt, for niveauet er endnu højere ved DM, fortæller han.

Ugen op til DM er afsat til målrettet forberedelse på Campus Bornholms værksted sammen med underviser Jeppe Pedersen.

Daniel André Pedersen er i lære hos Nordbornholms Auto i Gudhjem, og kollegerne var med i Roskilde for at følge slagets gang.