Kims firma sælger både for millioner men er næsten ukendt på Bornholm

Kims firma sælger både for millioner men er næsten ukendt på Bornholm
Kim Finne. Privatfoto
DAGENS NAVN | ABONNENT | 8. MAR 2023 • 05:30
Jakob Marschner
Journalist
DAGENS NAVN | ABONNENT
8. MAR 2023 • 05:30

Han samarbejder med bådebyggere i Australien og New Zealand, og lystfiskere i Litauen er blandt han bedste kunder. I weekenden var hans firma alene om at repræsentere Bornholm ved landets største bådmesse. Hjemme på Bornholm er Kim Finne og Eastside Boats derimod ikke kendt af mange.

Hvordan er Eastside Boats blevet til?

– Det er lidt specielt, for vi fremstiller kun både og udstyr til lystfiskere. Det kommer sig af, at vi selv har været lystfiskere på Bornholm i mange år.

– Da jeg arbejdede på en boreplatform i Nordsøen i 2016, havde jeg en masse fritid hjemme, og jeg startede så et guidefirma, hvor vi tog turisterne med ud at fiske.

– Med corona måtte vi sadle fuldstændig om, og her slog min samarbejdspartner så i bordet og sagde: "Nu starter du altså som selvstændig!". Og så har der været fart på lige siden.

Hvordan fik du firmaet til at vokse?

– Vi bruger de sociale medier rigtig meget. Vi laver for eksempel mange film og lægger ud på vores You Tube-kanaler.

– Vi er også meget nørdede med det, som vi laver, og så brugte jeg megen tid på at se på, hvad andre i branchen gjorde forkert. Og så gjorde vi det modsatte.

– Så vi er meget optaget af service og personlig kundekontakt. Vi lægger megen vægt på, at hver eneste kunde er med i projektet hele vejen, og at det ikke bare er et enkeltstående salg.

Hvad handler dine nyeste projekter om?

– Under coronaepidemien brugte vi tiden på at designe nogle nye bådtyper. Men både skal jo også kunne sejle, og jeg kommer lidt til kort, når det kommer til designet. Så vi har startet et samarbejde med en virksomhed i Brisbane i Australien, fordi australierne er dem, der ved mest om at lave aluminiumsbåde.

– Den første af de både er lige blevet bygget færdig. Vores kunde bor i Litauen, og han får den til en købspris på 3,5 millioner kroner. Vi har også en både mere på vej fra New Zealand. Den skal også til Litauen. Er du vimmer, de bruger mange penge i Litauen!

Hvordan gik det jer ved den store bådmesse i Fredericia her i sidste weekend?

– Hvert andet år kommer bådmessen Boat Show i Fredericia Messecenter. Det er Danmarks største bådmesse med 30.000 gæster over to dage, og vi var omkring 360 udstillere. En af mine kolleger investerede samlet to millioner kroner i at være der.

– Vi var derovre med nogle af vores nye både. Vi var de eneste fra Bornholm, og for os var det lidt af et sats, men det gik rigtig godt, og vi regner med, at vi har fem sikre salg ud over, at vi har tilbud på to både mere.

– Vi havde meget, meget travlt. Der var menneker over det hele, og på et tidspunkt stod der måske 500 og ventede på at komme til at snakke med os. Så med nogle af dem blev det kun lige til at få deres kontaktoplysninger og lave en aftale om at snakke sammen.

Hvordan kan det være, at et så aktivt firma som dit ikke er mere kendt på Bornholm?

– Dels reklamerer vi ikke ret meget på Bornholm, og dels tror jeg også, det skyldes, at de bornholmske ejere af lystbåde er meget gør det selv-folk. Vi appellerer nok mere til dem, der bruger lidt flere penge på deres båd.

Kim Finne

40 år, indehaver af Eastside Boats.

Uddannet tømrer og snedker, efteruddannelse i marineteknologi.

Kæreste med Lotte, far til to børn på 11 og 4 år.

Født og opvokset i Nexø, bor i Aakirkeby.

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 27-02-2024 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Tirsdag: Det variable timepris-produkt er denne tirsdag i gennemsnit 17% billigere end det kvartalsfastsatte produkt. Tørretumblertesten afslører, at du sparer yderligere 4,41 kr. ved at tørre dit tøj kl. 23 i stedet for kl. 18. Opdateret kl. 00.14. Næste opdatering kl. 13.14.

Bornholms energi og forsyning