Karrieren som vinterbader startede på et kursus

Karrieren som vinterbader startede på et kursus
Jesper Bohn Ipsen betegner sig selv som helårsbader. Foto: Holger Larsen
DAGENS NAVN | ABONNENT | 3. JUN 2023 • 05:30
Holger Larsen
Journalist
DAGENS NAVN | ABONNENT
3. JUN 2023 • 05:30

Jesper Bohn Ipsen er murerarbejdsmand og ny formand for Hasle Badeklub.

Hvor længe har du været medlem af Hasle Badeklub?

– Jeg har været medlem i otte-ni år. Min vinterbadekarriere startede på et kursus for tillidsrepræsentanter i Karrebæksminde. Kursusstedet havde en aftale med den private badeklub dernede om, at kursister måtte benytte saunaen og badefaciliteterne. Så jeg tøffede derned en tidlig tirsdag morgen for at prøve. Jeg mener, det var i januar, og der var en smule is på vandet, som først skulle bankes af.

– Den bedste måde, jeg kan beskrive, hvordan det føles at hoppe i det kolde vand, er som hvis man ryster en sodavand og hurtigt tager kapslen af, så man får champagneeffekten, hvor det sprøjter ud til alle sider. Det var sgu rigtig godt, og bagefter gik jeg i sauna.

– Den følelse var rigtig god, så jeg tog derned igen næste morgen og hoppede i vandet. Bagefter stod jeg og rev i døren til saunaen, men fik så at vide, at saunaen kun er åben om tirsdagen...

Hvad giver det dig at være vinterbader og gå i sauna?

– Jeg har haft problemer med ryggen i mange år, hvor det har været som om musklerne hen over lænden ind imellem har sagt stop. Men efter, at jeg er begyndt at vinterbade, har jeg ikke haft de problemer.

Hvor ofte kommer du i badeklubben?

– Jeg har fået lokket fruen med, og vi kommer her primært om søndagen. Men har vi tid til det, kommer vi her gerne to-tre gange om ugen.

– Vi er blevet helårsbadere.

Hvordan gik det til, at du blev formand for badeklubben?

– Jeg mødte op til generalforsamlingen i det tidligere forår, hvor hele bestyrelsen fratrådte. Jeg havde talt med en anden, der kommer i badeklubben om det, og vi var enige om, at vi da godt kunne prøve at stille op til bestyrelsen. Jeg har været med i bestyrelserne for 3F på Bornholm og i murerklubben, så det kunne jeg da godt, mente jeg. Vi var heldigvis nogle stykker, der valgte at stille op, og jeg synes det går godt. Vi har fået en god bestyrelse, som gør et godt stykke arbejde.

– Jeg blev nok formand, fordi jeg ikke havde så gode argumenter som de andre om, at det ikke skulle være mig...

Hvilke opgaver ligger der og venter for jer i badeklubbens bestyrelse?

– Lige nu er det at få en ny aftale på plads med regionskommunen om saunaen.

– En anden opgave er, at vi skal udskifte det nuværende kodesystem, som giver adgang til saunaen, så medlemmerne i stedet får et personligt armbånd. Vi skal undgå snyd med, at vi har en kode, som florerer rundt hos personer, der ikke er medlemmer.

– Vi skal finde ud af, om vi skal etablere et aktivitetsudvalg, eller opfordre medlemmerne til at finde på nogle arrangementer. Der blev tager rigtig godt imod den afslutning, vi holdt den 31. maj. Det må godt blive en tradition, og måske kan vi både lave en sæsonstartfest og en sæsonafslutning.

Hvad arbejder du med?

– Jeg startede som ung på uddannelsen som elektriker, men på grund af forskellige omstændigheder sprang jeg fra. Så prøvede jeg lidt andet og aftjente min værnepligt, inden jeg blev ansat i Bornholms Byggeforretning. Nu har jeg været murerarbejdsmand i forskellige bornholmske virksomheder i snart 29 år, primært hos Mogens Kofoed på Søndre Allé i Rønne, og i de seneste 13 år hos PL Entreprise.

 

Er det et job, der passer dig?

– Ja, jeg synes det er et dejligt job. Der er ikke to dage, som er ens, og jeg får lov til at lave nogle opgaver, som skal løses lidt alternativt.

Har du andre fritidsinteresser end badeklubben?

– Jeg kommer i Viking Fitness. Det er primært spinning, jeg dyrker. Som murerarbejdsmand løfter jeg på tunge ting hele dagen, så jeg synes ikke, at jeg har behov for at løfte tunge vægte.

– Jeg synes, det er sjovt på frivillig basis at være instruktør for et begynderhold i spinning og "tæske" folk igennem. Selv om det er begyndere, fortæller de, at de godt kan mærke, at de har været til træning. Jeg gør det lige så meget for selv at komme af sted og dyrke noget motion.

– Jeg har normalt et hold i vinterhalvåret fra oktober til maj, men nu prøver jeg også med et sommerhold, og så må vi se, hvor mange der dukker op lørdag morgen.

– Ellers er det at gå tur med hunden, hygge med familien og ud at se den mindste spille fodbold.

 

 

Jesper Bohn Ipsen

48 år.

Født i Knudsker. Bor i Rønne.

Murerarbejdsmand hos PL Entreprise.

Gift med Dorthe (sektorformand for FOA Bornholm).

De har to børn, Mikkel (20 år og værnepligtig ved Beredskabsstyrelsen Sjælland i Næstved) og Gustav (14 år, går i 8. klasse).