Juridisk problemknuser med bedsteforældre i baghaven

Camilla Boss skiftede tidligere på året fra dommerfuldmægtig til at være advokat. Nu er hun også blevet retsmægler. En titel, der gør hende i stand til at hjælpe folk med at finde løsninger på konflikter uden indblanding fra en dommer.
Hvornår fandt du ud af, at du ville være advokat?
– Det er en sjov historie. Faktisk var jeg i praktik i niende klasse hos Peter Vang, der havde advokatkontor her. Senere søgte jeg ind på sygeplejeskolen, men dagen før, der var ansøgningsfrist, kunne jeg bare mærke, at det var helt forkert. Og så søgte jeg ind på jura på den sidste dag.
Det passede mig meget godt, men det var også enormt hårdt, for det er jurastudiet.
Du er netop blevet udnævnt til at være retsmægler. Hvad laver sådan én?
– Vi skal prøve at forlige sager, inden de kommer for retten. Hvis parterne siger ja til at prøve det, sætter man retssagen på pause for at forsøge med retsmægling.
Hvad er din rolle i den proces?
– Jeg har en helt neutral rolle og styrer reelt bare en rundbordssnak, hvor sagens to parter sidder. De kan også have deres advokater med, men det er ikke nødvendigt.
Vi kan tale om alt det, der fylder for den ene part – hvorfor vi er her i dag, og hvorfor du har anlagt sagen. Måske handler det slet ikke om den traktor; måske handler det om, at du har trådt på mig gennem mange år. Det kan være ét eller andet, og så var det bare dråben. Nå, siger den anden så – det anede jeg slet ikke.
Det kan være sådan nogle små ting, der kommer på bordet, og som kan gøre, at man kan løse sagen, uden den skal i retten. På den måde sparer de også udgiften til advokater i forbindelse med hovedforhandlingen (selve retssagen, red.).
Hvilke fordele kan der være ved retsmægling fremfor en retssag?
– For det første koster det ikke noget. Der vil altid være en kæmpeadvokatomkostning i forbindelse med hovedforhandlingen. For det andet er det ikke sikkert, at det er en fordel at vinde i retten. Det er ikke sikkert, at nogen af parterne vil være helt tilfredse med resultatet, og medmindre du er interesseret i at sælge huset, skal du altså stadigvæk kigge på dine naboer. Så hjælper det ikke, at man har en dom for, hvor højt hegnet må være, hvis man stadigvæk er rasende på hinanden. Derfor kan det være en fordel at forsøge med retsmægling.
Hvor kommer du fra oprindeligt?
– Jeg er her fra Rønne, men nu bor vi i Svaneke. Jeg mødte en bornholmer i min gymnasietid, som jeg stadigvæk er sammen med. Vi flyttede til København sammen og flyttede så tilbage til øen efter 12-13 år i november 2019. Vi var faktisk ikke sikre på, at vi ville tilbage, men så kom der en stilling som dommerfuldmægtig på Bornholm. Der havde vi allerede fået tanken om at flytte hjem og kunne mærke, det var ret fedt. Jeg søgte stillingen og fik den. I starten måtte min mand Mads pendle lidt, men han fik ret hurtigt en stilling som konsulent i Bornholms Regionskommune.
Hvordan kan det være, at I netop valgte Svaneke?
– Mads er oprindeligt Svaneke. Da vi besluttede os for at flytte tilbage, faldt mange ting i hak. Deres familieejendom i Svaneke var lige blevet renoveret af hans forældre, fordi de havde en tanke om måske selv at skulle bo der. De byggede i stedet det, der før var et lægehus, om til beboelse og rykkede deres lægepraksis ned på det gamle plejehjem på Lindevej. Så vi har vitterligt Mads’ forældre boende i baghaven, den deler vi og har helt lille kollektiv der.
Hvordan er det at have sine svigerforældre boende i baghaven?
– Det er helt fantastisk. På den måde deler vi livet og hjælper hinanden med at give børnene gode oplevelser og få en dagligdag til at fungere. Det er en god byttecentral. Vi går ned og bader sammen og deler, hvis nogen af os har lidt til over fra aftensmaden.
Hvad laver du, når du holder fri?
– Jeg har gået til crossfit i en del år og holder en pause fra det nu, men har også en stor omgangskreds af familie og venner. Jeg kan desværre ikke sige, at jeg går til karate eller et eller andet. Ja, så tænker jeg – er det her virkelig mit liv, men jeg laver ikke alt muligt. Tre børn fylder også lidt, så når jeg kommer hjem om eftermiddagen, er der ikke meget tid tilbage.
Camilla Boss
37 år gammel
Advokat hos Advodan i Rønne og nyudnævnt retsmægler
Gift med Mads – de har tre børn sammen på fire, seks og ni år
Bor i Svaneke med sine svigerforældre i baghaven


NYT JOB
OM BORNHOLMS TIDENDE
LÆS AVISEN DIGITALT
Læs avisen på din computer
Download app til Apple
Download app til Android
Ansvarshavende chefredaktør: Kristoffer Gravgaard.
Bornholms Tidende, Nørregade 11-19, 3700 Rønne.
Hovednummer: 56903000. Redaktion: 56903081. CVR nr: 35244115
© Bornholms Tidende Tekst, grafik, billeder, video, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. Bornholms Tidende forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indhold med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11b og DSM-direktivets artikel 4".
Generelle handelsbetingelser | Cookie- og Privatlivspolitik | Cookiedeklaration