Fødselar nyder livet

Fødselar nyder livet
Arne Toft Kofoed fylder 75 år lørdag den 29. januar. Privatfoto
HURRA | ABONNENT | 26. JAN 2022 • 15:30
Holger Larsen
Journalist
HURRA | ABONNENT
26. JAN 2022 • 15:30

Arne Toft Kofoed har bridge, bordtennis, svømmehal og bådelaug på programmet.


Han spiller bridge i både Nyker-Klemensker og Hasle-Rutsker bridgeklubber, og han spiller 60+ bordtennis i Nyker.

– Jeg leger mig igennem livet, griner Arne T. Kofoed, der fylder 75 år lørdag den 29. januar.

– Jeg sidder også i bestyrelsen i Gudhjem Svømmehal. Jeg har været med fra svømmehallens start, og jeg var sammen med Hans Hansen og Hans Jørgen Jensen med til at få Gudhjem Svømmehal i gang igen efter konkursen i 1999. Det var med god hjælp fra Sparekassen Bornholms Fond, fortæller Arne T. Kofoed.

Fødselaren kommer fra Lobbæk, hvor han er vokset op med tre søskende. Her drev hans far, Louis Kofoed, i mange år Lobbæk Byggeforretning.

Statskundskab

Arne T. Kofoeds storebror, Ejnar, gik i farens fodspor og overtog også byggeforretningen. Arne T. Kofoed gik derimod helt andre veje. Han læste efter sin studentereksamen statskundskab i Aarhus, og derefter ventede en karriere inden for det offentlige. Han var først fuldmægtig i Socialstyrelsen, blev planlægningskonsulent i Hvidovre og siden Ballerup kommuner og blev kontorchef i pensionsafsnit Ballerup.

Turen gik tilbage til Bornholm, hvor han i 1994 blev sekretær for udviklingsudvalget i Bornholms Amt, derefter socialfondskoordinator og konstitueret chef for kultur- og socialforvaltningen i Bornholms Amt. Han sluttede arbejdslivet som jobformidlingschef i Bornholms Regionskommune og daglig leder af Virksomhedsport Bornholm.

– Jeg sluttede i 2007, da arbejdsformidlingen blev flyttet fra staten til kommunerne. Jeg valgte at trække mig tilbage og besluttede mig for at få et virksomt pensionistliv. Jeg har hygget mig lige siden, siger Arne T. Kofoed.

Har stadig sin mor

Det virksomme pensionistliv involverer også ejendommen på Bobbabrøddan i Rø, hvor han bor en stor del af året sammen med hustruen Vera.

– Hvis man keder sig til, er her altid noget at gøre. Vi har 3.000 kvadratmeter og et gammelt hus. Jeg har også min gamle mor, Erna Kofoed, som er den ældste på Bornholm. Hun fylder snart 105 år. Jeg køber ind for hende hver søndag. Jeg er også tilknyttet Sose Odde Bådelaug. Min mor har stadig sommerhus i Sose, og vi har en bådplads med båd, fortæller Arne T. Kofoed.

Vera og Arne T. Kofoed har to børn (i Madrid og Vedbæk) og fire børnebørn. Og T’et i mellemnavnet: Det står for Toft efter den ejendom i Knudsker, Arnes far kom fra.