Flaskedrengen fra Rønne blev købmand i København

Flaskedrengen fra Rønne blev købmand i København
Richard Westh-Jensen er selvstændig købmand i Rema 1000 på Willumsvej på Amager. Privatfoto
| ABONNENT | 15. MAR 2021 • 06:00
Holger Larsen
Journalist
| ABONNENT
15. MAR 2021 • 06:00

40 ÅR

Selvstændig købmand og kunstmaler Richard Westh-Jensen, Amager, fylder 40 år den 17. marts.

Richard Westh-Jensen er vokset op i Rønne og har gået i Rønne Privatskole. Han gjorde sine første erfaringer med butikslivet som flaskedreng i Netto i Rønne, og måske hans evner inden for købmandsfaget ligger ham i blodet, da han er barnebarn af Købmand Henning Jensen, som drev købmandsbutik i Nørregade i Rønne.

Da Richard Westh-Jensen havde aftjent sin værnepligt ved Den Kongelige Livgarde, fik han arbejde hos Netto og var de næste 16 år butikschef i otte Netto-butikker i København og omegn.

Han er ofte blevet sat ind som problemknuser i butikker, der ikke kørte så godt, for at få dem på ret køl. I 2011 blev han kåret som "Årets Købmand" i Netto Danmark. Han har i en periode været konstitueret distriktschef, og han endte sin karriere i Netto som senior manager.

Selvstændig

Richard Westh-Jensen valgte i 2018 at blive selvstændig købmand i Rema 1000 på Willumsvej på Amager. Han lægger vægt på, at hans butik skal drives på en måde, som er både sund, rentabel og effektiv.

Richard Westh-Jensen har siden sin tidlige ungdom været glad for at male. Han har haft flere udstillinger – en af dem var på Bornholms Centralbibliotek i Rønne i 2000. På sin kunsthjemmeside skriver han, at livets milepæle er et tema i mange af hans malerier.

Richard Westh-Jensen bor med sin kone og deres tre børn på Amager. Han kommer hyppigt til Bornholm for at besøge sine forældre, som stadig bor i hans barndomshjem i Rønne, eller for at holde fri og slappe af i et sommerhus i Stampen, som har været både hans forældres og bedsteforældres, men som han og hans kone nu har købt.