Barndomsven: Lennon var en ener

Barndomsven: Lennon var en ener
Lennon Darling er pludselig død. Han blev 52 år. Arkivfoto: Jacob Jepsen
MINDEORD | ABONNENT | 14. SEP 2023 • 19:00
Holger Larsen
Journalist
MINDEORD | ABONNENT
14. SEP 2023 • 19:00

Lennon Darling, der var et kendt ansigt i Rønnes bybillede, blev 52 år.

– Han var en ener, et livsstykke, fuld af humor og en god kammerat.

Det siger barndomsvennen Peter Jensen om Lennon Darling, Rønne, der pludselig er død. Han blev 52 år.

Lennon Darling voksede op i København, men tilbragte det meste af sit liv på Bornholm, hvor han var et kendt ansigt de steder, han boede. Han boede i Rønne i de sidste år af sit liv, heraf det sidste godt et år hos moren, Inger Darling, i Møllegade.

Lennon Darling havde sin skolegang i Poulsker, Bodilsker og Rønne, indtil han midt i 9. klasse erkendte, at han ikke duede til skolen.

– Det gik op for mig, at det ikke var noget for mig at være lukket inde der, sagde han i et interview i Bornholms Tidende.

Han begyndte som 16-årig på en treårig efg-uddannelse i Slagelse, hvor han blev skovarbejder. Undervejs var han i praktik i Almindingen.

– Vi var værnepligtige sammen på Almegårds Kaserne. Når vi var på øvelse i Almindingen, var det en stor fordel, at han kendte skoven, siger Peter Jensen.

– Det var fanme hårdt, sagde Lennon Darling selv om sin tid som soldat.

Hus Forbi og dyrene

Han var flere steder på Bornholm som skovarbejder. Han flyttede til København, boede hos venner og bekendte og havde forskelligt arbejde, inden han atter vendte tilbage til Bornholm.

Lennon Darling har boet flere steder på Bornholm og blandt andet arbejdet på færgen og på slagteriet.

Lennon Darling blev kendt af mange som sælger af hjemløsebladet Hus Forbi. Men det var nok for alvor dyrene, som gjorde ham kendt, fordi nogle af dem slap løs og blev efterlyst. På et tidspunkt var det leguanen Molly, en anden gang var det en dværgkaiman og senere en blåpandet amazonpapegøje – og slangen, der måske/måske alligevel ikke var løs.

Men i hvert fald havde Lennon Darling en stor interesse for dyr, som startede, da han som lille dreng fik en fugleedderkop, som faren havde fundet i en kasse med bananer.

Fascinationen gjaldt især krybdyr, men ikke nogen med gift:

– De er kloge på hver sin måde. Og så har jeg altid været fascineret af, at man kan gøre sådan nogle tamme og have dem som kæledyr, sagde han i interviewet med Tidende.

God til mennesker

– Vi havde nogle af de samme interesser, natur og dyr, og vi kunne lide at sove ude i sheltere, siger Peter Jensen, der mener, at Lennon Darling blev misforstået af nogle mennesker:

– Han kunne virke meget direkte, og han havde en speciel form for humor, som nogle misforstod. Men i virkeligheden var han god til mennesker og kunne tale med alle, siger Peter Jensen.

Lennon Darlings tilværelse blev præget af helbredsproblemer, og han var især plaget af en dårlig ryg. Derfor kunne han ikke længere komme rundt og sælge Hus Forbi, siger Inger Darling.

– Lennon var lige blevet farfar, hvilket han var meget glad for, siger Inger Darling.

Lennon Darling efterlader sig sin mor, en søn, et barnebarn og to søskende.