Arne var god til mennesker

Arne var god til mennesker
Arne Holm Tved blev 54 år. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
MINDEORD | ABONNENT | 20. SEP 2023 • 05:30
Holger Larsen
Journalist
MINDEORD | ABONNENT
20. SEP 2023 • 05:30

Arne Tved Holm kom til Bornholm som brugsuddeler og blev senere skolebuschauffør.

Arne Holm Tved, Nylars, er død. Han blev 54 år.

Arne Holm Tved var fra Frederiksværk i Nordsjælland. Han tog en højere handelseksamen og uddannede sig til akademiøkonom med speciale i detailhandel, inden han blev lederaspirant inden for brugsverdenen. Han blev brugsuddeler i Vallensbæk i 1994, og i 2000 flyttede familien til Nylars, da Arne Tved Holm blev uddeler i Superbrugsen Aakirkeby.

Arne Holm Tved blev i 2013 chauffør hos Aakirkeby Turist- og Selskabskørsel, og i 2022 skiftede han til Gudhjem Bus. Det skete i forbindelse med, at Gudhjem Bus overtog rute 9 – skolebussen for mange børn fra Gudhjem, Østerlars og Østermarie, der skal til Hans Rømer Skolen i Aakirkeby. Han ville nemlig gerne fortsætte med at køre skolebørnene – en opgave, han holdt af.

Vellidt buschauffør

Hos Gudhjem Bus fortæller man om en vellidt medarbejder, der var rar og hyggelig og passede sit job.

– Han elskede at køre skolebørn, og han elskede børnene. Hvis de ikke kom af bussen i tide, kørte han dem hjem, siger Arne Holm Tveds hustru, Lene Maria Petersen.

– Han var utroligt gavmild. Det var han overfor sin familie, men også arbejdsmæssigt. Han var god til at hjælpe andre mennesker, og han havde egnet sig godt til at arbejde med mennesker, siger Lene Maria Petersen.

Arne Holm Tved var også en mand med mange drømme og ideer, og han ville gerne have sit eget og være selvstændig. Det blev han med sin lille hobbyvirksomhed Tved Tryk og Broderi, hvor han fremstillede blandt andet tøj og andre tekstiler med reklametryk til firmaer, idrætsklubber og partier.

Messehagel

Opgaven med at fremstille en ny messehagel til Sct. Povls Kirke faldt noget udenfor den kategori, så det var helt klart en udfordring, fortalte Arne Holm Tved i en artikel i Bornholms Tidende i 2019.

En messehagel er en overbeklædning, som præsten bruger under nadveren og ved højtider.

– Han turde næsten ikke trække vejret, da han lavede den, husker Lene Maria Petersen.

Arne Holm Tveds store hobby var familien og at sørge for, at alle havde det godt, og så elskede han at tage familien med ud at rejse – og allerhelst til Grækenland.

Arne Holm Tved efterlader sig sin hustru og fire børn – Sandra på 27, Mikkel på 24, Simone på 20 og Sarah på 13.

Bisættelsen finder sted i Nylars Kirke torsdag den 21. september klokken 13.