Årets fodboldleder: 'Hvis man vil nyde, må man også yde'

Årets fodboldleder: 'Hvis man vil nyde, må man også yde'
Steen Komstedt blev meget overrasket og beæret over at modtage prisen som årets leder i bornholmsk fodbold. Foto: Jesper Gynther
DAGENS NAVN | ABONNENT | 14. MAR 2023 • 05:30
Jesper Gynther
Journalist
DAGENS NAVN | ABONNENT
14. MAR 2023 • 05:30

For nylig blev Steen Komstedt fra Tejn IF kåret til årets leder i bornholmsk fodbold. Det falder ham naturligt at være frivillig, for han er opvokset med forældre, som også var aktive i foreningslivet.

Du fik overrakt prisen til DBU Bornholms repræsentantskabsmøde. Hvad gik igennem dit hoved, da dit navn blev råbt op?

– Jeg blev fuldstændig paf og tavs. Det er sjældent, jeg bliver mundlam, men jeg blev fuldstændig overrasket. Der er hundredvis på Bornholm, som gør en stor indsats, så jeg blev helt målløs og blev virkelig glad og beæret over det.

Hvordan begyndte du med at blive frivillig?

– Jeg har været træner, siden jeg var 18 år. Jeg blev vel træner, fordi jeg blev spurgt. Mine forældre har jo altid været frivillige, godt nok ikke en idrætsforening, så det har altid ligget i kortene, at man yder en indsats. Hvis man vil nyde, må man også yde. Og så synes jeg, det er fedt at give noget videre, det skal jeg være ærlig at indrømme. Jeg synes, det er meget givende at være idrætsleder.

Hvorfor er du træner i Tejn IF?

– Jeg har altid været træner i TIF. Det er min klub, og det betyder rigtig meget for mig. Jeg har trænet damer, senior og ungdom, og nu træner jeg seniorherrer og seniordamer. Jeg har også selv spillet fodbold her, siden jeg var 10 år, men det kan jeg ikke mere, fordi jeg fik en ny hofte, da jeg var par 50. Men så kan jeg give videre på andre måder, og det gør jeg ved at være træner. Jeg synes, det er fedt at kunne give noget videre, og det er jo lønnen i sig selv, når folk synes, at det man laver er godt. Jeg synes, det er fedt at være leder.

– Jeg har også små poder om lørdagen sammen med en makker, og det er motoriktræning for børn fra nul til seks år. Så alt i alt bruger jeg i hvert fald 15 timer om ugen på at være frivillig.

Det er det, din fritid går med?

– Ja, det vil jeg helt sikkert sige. Jeg sidder også i bestyrelsen og har lidt med klubhuset at gøre, så det er helt klart min primære fritidsbeskæftigelse. Jeg har nogle venner, jeg kører lidt mountainbike med i weekenden, men ellers er der ikke så meget mere, udover at jeg arbejder i idrætsforeningen.

 

Har du sat dig nogle nye mål for det kommende år?

– Jeg har trænet et damehold i to år, og det er fedt at se udviklingen af spillerne. Men vi er desværre ikke blevet så mange endnu, så planen er, at vi skal bygge et hold op, så vi kan komme med i turneringen og spille mod andre hold. Så jeg tror ikke, jeg har noget mål om at lave flere ting, men det jeg er i gang med, det vil jeg gerne udvikle.

Steen Komstedt
57 år
Bor i Tejn
Uddannet klejnsmed