Naboerne er bekymrede – nu skal miljøpåvirkninger kortlægges

Naboerne er bekymrede – nu skal miljøpåvirkninger kortlægges
Energinet har lavet denne visualisering af et 3 GW-omformeranlæg. De udendørs højspændingsanlæg mod højre er de felter, hvor vekselstrømmen fra vindmøllerne modtages og gradvist køres op i spændingsniveau. De store bygninger mod venstre er der, hvor omformerne er. Omformerne laver strømmen om fra vekselstrøm til jævnstrøm, som kan transporteres over lange afstande. På nuværende tidspunkt forventes
NYHED | ABONNENT | 16. NOV 2022 • 05:30
Jakob Nørmark
Journalist
NYHED | ABONNENT
16. NOV 2022 • 05:30

Energiøens miljøpåvirkninger til lands og på kabelstrækningen mellem Bornholm og Sverige skal undersøges i dybden de kommende år. Oplægget, der for tiden er i høring, dækker otte kategorier, og Miljøstyrelsen er åben for at tilføje andre undersøgelser til miljøkonsekvensrapporten på baggrund af borgernes ideer.

Miljøkonsekvensrapporten er næste skridt på vejen mod at forvandle Bornholm fra en søkabelforbundet blindtarm i elsystemet til et vigtigt europæisk energiknudepunkt. Ansvaret for undersøgelserne ligger hos Miljøstyrelsen, der skal vurdere den rapport, som Energinet afleverer i slutningen af 2023.


Vil du have adgang til artiklen?Første måned 0 kr.
Herefter 209 kr./md.


Få Lørdags Berlingeren GRATIS sammen med Tidende.


Jeg giver hermed tilladelse til, at Bornholms Tidende deler mit navn, telefonnummer, adresse og e-mail med Berlingske Media A/S med henblik på? markedsføring af Berlingske Media A/S produkter. Jeg bekræfter desuden, at jeg er over 18 år. I Berlingskes privatlivspolitik kan du læse mere om tredjeparter, og hvordan du tilbagetrækker dit samtykke.
Se andre abonnementer her