Halm er en knap ressource på Bornholm. Mellem 60.000 og 80.000 tons om året bliver der produceret, afhængigt af, om året er tørt eller varmt. Biogasplanen fra Bornholms Landbrug og Fødevarer opererer med at omsætte mere end den mængde til biogas, dog ved også at bruge andre afgrøder end halm.
Beof's værk i Østerlars kører udelukkende på halm. Fjernvarmeværkerne i Nexø, Klemensker og Hasle bruger olie som reserve-brændstof. Og halm kan ifølge Beof ikke sejles til Bornholm, uden at prisen på halm vil "stige urealistisk".
I sit høringssvar oplyser Beof, at man ved tre møder med Bornholms Landbrug og Fødevarer sidste år "meget tydeligt understregede bekymringen vedrørende øget anvendelse af halm i forhold til manglende oplysninger om hvilke mængder halm, som reelt er til rådighed til energiudnyttelse".
Beof skriver desuden, at selskabets spørgsmål stadig er ubesvarede.
"Vi kan desværre konstatere, at denne bekymring har været berettiget, da det foreliggende materiale ikke betryggende kan dokumentere, at de halmmængder som forudsættes til energi-udnyttelse er til rådighed", hedder det i Beof's høringssvar, der munder ud i, at forsyningsselskabet helt trækker sin støtte til landbrugets biogasplan.