Hvordan kan polakker fange masser af torsk fra turbåde? Her er forskerens bud

Hvordan kan polakker fange masser af torsk fra turbåde? Her er forskerens bud
I sidste weekend bordede fiskerikontrollen en polsk turbåd med 15 lystfiskere ombord. De havde fanget 171 torsk på to dage. Foto: Fiskeristyrelsen
NYHED | ABONNENT | 18. SEP 2023 • 15:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
18. SEP 2023 • 15:30

Torsk på vandring fra den vestlige del af Østersøen kan være forklaringen på, at polske lystfiskere fanger mange fisk ved Bornholm.

I maj opdagede Fiskerikontrollen en polsk fisketurbåd med 11 lystfiskere og ikke færre end 426 torsk ombord. Fire måneder senere gentog det sig, da mandskab fra fiskerikontrolskibet Havternen bordede en turbåd vest for Bornholm. Om bord var 171 torsk og 15 lystfiskere. Begge gang udløste det straksbøder til fiskerne, da de ifølge reglerne kun må fange én torsk per mand per dag. Så langt så godt. Men hvordan kan de polske lystfiskere overhovedet fange så mange torsk ved Bornholm, hvor bestanden har det så dårligt? Det spørgsmål har Tidende stillet til sektionsleder Marie Storr-Paulsen hos DTU Aqua, som netop holder øje med torskebestanden i Østersøen.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 109 kr./md.

Se andre abonnementer her
HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.