Massiv strejke
2009 bød på en større strejke blandt personalet i HCS. Medarbejderne nedlagde arbejdet efter uoverensstemmelser med ledelsen, hvilket gik ud over indbyggere i Glostrup, Ballerup, Gladsaxe og Hvidovre Kommune, der på daværende tidspunkt fik hentet deres affald af HCS.
Klagerne fra personalet gik blandt andet på dårligt arbejdsmiljø, og at virksomheden ikke tog deres sikkerhed alvorligt. De nedlagde derfor ad flere omgange arbejdet i løbet af 2009, hvilket blandt andet fik Gladsaxe Kommunes borgmester på det tidspunkt, Karin Søjberg Holst (S), til at kræve svar fra HCS.
– Vi har som kommune en pligt til at sikre, at borgerne får den ydelse, de betaler for. Det er snart to uger siden, at der sidst blev hentet affald i kommunen, og nu er tiden efterhånden inde til at finde en løsning på konflikten, så der kan blive ryddet op i kommunen, skrev borgmesteren ifølge Fagbladet 3F i et brev til HCS i juni.
Ifølge Berlingske havde Arbejdsretten i tre omgange taget stilling til strejken og idømte først skraldemændene en bod og senere en skærpet bod for at strejke i strid med reglerne i overenskomsten. Trods varsel om, at de ville blive opsagt, valgte medarbejderne ikke at genoptage arbejdet, hvilket betød, at 45-50 skraldemænd i efteråret blev fyret.
Det tvang de implicerede kommuner til at finde nye firmaer til at hente deres skrald. Allerede efter en uges strejke havde Herlev Kommune fået nok. Kommunen indgik derfor en aftale med en ny vognmand om at hente skraldet, indtil man kunne finde en permanent afløser for HCS.