Ifølge ministeren er det vigtigt for en succesfuld realisering af Energiø Bornholm, at borgerne oplever at blive hørt, og at de kan se, hvad Bornholm får ud af projektet. I den forbindelse nævner han, at der har været holdt flere borgermøder, arkitekturworkshopper og idéhøringer, hvor interesserede bornholmere har haft mulighed for at blive inddraget og dele bekymringer og ideer.
Klima-, energi- og forsyningsministeren skriver også, at der med Energiø Bornholm følger en række gevinster lokalt på Bornholm, blandt andet i form af vækst og beskæftigelse i forbindelse med etablering og drift af energiøen. Han nævner også, at statens Energinet arbejder på at undersøge mulighederne for tilkobling af energiøen til det bornholmske elnet, hvilket vil kunne bidrage med massive mængder grøn strøm og forsyningssikkerhed til bornholmerne.
Til sidst gør Lars Aagaard opmærksom på, at der på baggrund af "Klimaaftale om mere grøn energi fra sol og vind på land 2023" er igangsat en analyse af mulige gevinst- og kompensationsordninger for naboer til særligt store eltransmissionsanlæg.