Brandvæsnet kaldt ud til oliespild

Brandvæsnet kaldt ud til oliespild
Brandvæsnet strøede det absorberende middel Absol ud over den spildte olie ved en rundkørsel på Snorrebakken i Rønne. Foto: presse-fotos.dk
NYHED | RØNNE | ABONNENT | 1. AUG 2022 • 20:51
NYHED | RØNNE | ABONNENT
1. AUG 2022 • 20:51

Mandag aften blev Bornholms Brandvæsen kaldt ud til et oliespild på ved en rundkørsel på Snorrebakken i Rønne.

– Umiddelbart er det en, der lige før rundkørslen på Snorrebakken har spildt noget hydraulikolie. Der har man taget farten af, og så bliver koncentrationen større, oplyser Kim Riis, vagthavende ved Bornholms Brandvæsen.

– Så meget olie var det ikke, men det var glat, så hvis man kommer på noget tohjulet - knallert, cykel, motorcykel - så vil det være glat at bremse op.

Der var spildt olie cirka 50 meter før rundkørslen, ligesom der også var fundet cirka en kvadratmeter olie ved en nærliggende rasteplads. Det er Kim Riis' vurdering, at føreren af køretøjet har opdaget spildet og er holdt ind på rastepladsen for at reparere skaden.

– Det var jo ikke verdens største miljøkatastrofe, men det trafiksikkerhedsmæssige i rundkørslen og det miljømæssige taget i betragtning, så har vi ryddet op.

Kim Riis fortæller, at de har strøet det absorberende middel Absol ud over olien.

– Ofte bliver det kalt kattegrus, for det er stort set det samme. Det handler om at have et lerprodukt, som suger rigtig meget væske til sig.

Brandvæsnet modtog anmeldelsen fra en anden borger og ikke fra føreren af køretøjet. Hvilken type køretøj, der forårsagede spildet, ved de derfor ikke, men det kan ifølge Kim Riis være alt fra et landbrugskøretøj til en lastbil.

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 30-11-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Torsdag eftermiddag - fredag morgen: På den anden side af midnat venter dig fornuftige priser i omegnen af 2,30 kr./kWh alt inkl. Vinden er fortsat svag og den nordiske vandkraft lader også vente på sig - derfor endnu en dag med et højt prisniveau med tæt på 6 kr./kWh alt inkl. mellem 17 og 18. Opdateret 13.07. Næste opdatering 00.14.

Bornholms energi og forsyning