Beof forventer flere solcelleprojekter

Beof forventer flere solcelleprojekter
Det er blandt andet vedvarende energikilder som solceller, der ifølge regeringens klimaaftale skal fokuseres på. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | ABONNENT | 28. JUN 2022 • 05:30
NYHED | ABONNENT
28. JUN 2022 • 05:30

Regeringens nye klimaaftale er på plads, og der skal blandt andet fokuseres på mere landfast vedvarende energi. Ifølge Beof er det ikke urealistisk, at vi kommer til at se flere solcelleprojekter på Bornholm i fremtiden.

"Danmark og Europa skal være sikrere og grønnere. Det kræver en markant udbygning af vedvarende energikilder. Solcelleparker og landvindmøller kan levere billig, grøn energi hurtigt i årene frem mod 2030. Samtidig giver Danmarks store havarealer, med gode vind- og havbundforhold, ideelle betingelser for også i fremtiden at høste havvinden og gevinster i Nordsøen, og de danske farvande har potentiale til at blive et grønt kraftværk ikke bare for Danmark, men også for Europa."

Sådan lyder det i regeringens nye klimaaftale, hvori det blandt andet fremgår, at der skal fokuseres mere på solenergi og landvind. Altså blandt andet solceller og vindmøller. Så skal vi forvente at se flere vindmølle- og solcellerprojekter på land på Bornholm?

Ja til det sidste, nej til det første. Det er svaret fra Klaus Vesløv, der er kommunikationschef hos Bornholms Energi og Forsyning (Beof).

Han henviser til kommunens energiplan, hvori det blev besluttet, at der ikke skal opføres flere vindmøller på land på Bornholm. Men solceller tror han godt, vi kan forvente at se flere af på Bornholm.

– Det tror jeg. Det er også vores forventing og vores håb, at der vil komme flere solcelleprojekter. Som forsyningsselskab er vi interesserede i at have så grøn en produktion på Bornholm som overhovedet muligt siger han og tilføjer:

– Vores generelle position er, at jo mere vedvarende energi, man kan sætte op, jo bedre er det. For vi har jo brug for det. Og det er ikke blevet mindre aktuelt af den krise, der er i Ukraine, og den diskussion der er om at kunne forsyne sig selv i fremtiden. Så jo mere vedvarende energi, jo bedre.

Generelt ser de hos Beof med positive briller på regeringens klimaaftale.

– Umiddelbart virker den rigtig positiv. Nu er jeg spændt på, hvordan den bliver udmøntet, og vi er supernysgerrige på at følge den, afslutter Klaus Vesløv.