Affaldssortering: Kommune trækker sig fra sorteringsanlæg

Affaldssortering: Kommune trækker sig fra sorteringsanlæg
Indenfor affaldssortering snakker man typisk om to former: Kildesortering og eftersortering. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | ABONNENT | 22. MAJ 2023 • 05:30
NYHED | ABONNENT
22. MAJ 2023 • 05:30

Mens bornholmerne venter på en ny affaldsordning, møder et projekt ovre udfordringer med at etablere et sorteringsanlæg, da en af kommunerne har trukket sig fra projektet. Det bekræfter Jacob Trøst i, at et sådan anlæg er svært at gøre rentabelt på Bornholm.

Den nye affaldsordning lader fortsat vente på sig på Bornholm.

Det var ellers meningen, at vi allerede sidste år skulle være begyndt på at sortere affaldet i de 12 fraktioner, som regeringen har besluttet, at danskerne skal, men en ophævet kontrakt med firmaet, HCS, har betydet, at det lige nu er udskudt på ubestemt tid. Og mens der fra Bornholms Regionskommunes side bliver brygget på et nyt affaldsudbud, fortsætter debatten om, hvordan den nye ordning skal se ud. Tilbage i marts godkendte kommunalbestyrelsen en rettesnor for, hvordan det nye udbud skal udformes, og det minder i grove træk om den ordning, der var lagt op til, inden kontrakten blev ophævet med HCS. Det vil også sige, at de omdiskuterede affaldsøer ser ud til at blive en del af ordningen.

– Det gør vi, fordi det er den løsning, hvor vi får mest affald for pengene, havde jeg nær sagt. Vi har svært ved at se, hvordan man kommer udenom den løsning, som er skitseret fra kommunaldirektøren. Vi så i det sidste udbud, at løsningen med sorteringsanlæg var 80 millioner kroner dyrere, og mig bekendt undgår vi ikke affaldsøer, uanset hvilken løsning vi vælger, sagde borgmester Jacob Trøst (K) i forbindelse med beslutningen i marts.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 99 kr./md.

Se andre abonnementer her