Tidligere gymnasielærer i Rønne er kommet i vælten i Herlufsholm-sag

Tidligere gymnasielærer i Rønne er kommet i vælten i Herlufsholm-sag
Det tidligere gymnasie i Rønne. Arkivfoto: Dan Qvitzau
NYHED | ABONNENT | 12. MAJ 2022 • 10:34
Holger Larsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
12. MAJ 2022 • 10:34

Prins Nikolai fik i sin tid på Herlufsholm Skole en advarsel og blev bortvist i en kort periode, fordi han ikke overholdt skolens alkoholpolitik.

Det røbede skolens tidligere rektor igennem 23 år, Klaus Eusebius Jakobsen, i et interview med TV 2 Øst. Udtalelsen er et brud på skolens tavshedspligt, oplyser skolens bestyrelsesformand, Torben von Lowzow, til Ekstra Bladet.

Prins Nikolais forældre, grevinde Alexandra og prins Joachim, er kommet med en udtalelse, hvori de erklærer, at de er rasende over, at deres søn bliver udleveret på den måde.

Eksperter refereres af Ekstra Bladet for, at den tidligere rektors udtalelse kan være strafbar.

Klaus Eusebius Jakobsen oplyser til avisen, at han har skrevet en undskyldning til prins Nikolai og hans forældre "for mit utilgivelige svigt".

75-årige Klaus Eusebius Jakobsen, der er sjællænder, startede i 1974 sin karriere på Rønne Statsskole, hvor han underviste i samfundsfag i gymnasiet. Han blev i 1977 administrativ inspektor og var således stedfortræder for rektor (Bjørn Henriksen). Klaus Eusebius Jakobsen var i nogle år formand for Rønne Ungdomsboliger og stod i spidsen for opførelsen af ungdomsboligerne i Landemærket overfor Rønne Rådhus.

Klaus Eusebius Jakobsen flyttede fra Bornholm i 1984, da han blev rektor for Bagsværd Kostskole og Gymnasium. Han blev rektor for Herlufsholm Skole i 1993 og var på skolen frem til han gik på pension i 2016.

Klaus Eusebius Jakobsen er politisk aktiv i Radikale Venstre og var fra 2018 til 2021 1. viceborgmester i Næstved Kommune. Han blev ikke genvalgt til byrådet ved kommunalvalget i 2021.