Taburet fra Østerlars løb med sejren

Taburet fra Østerlars løb med sejren
Jin Choi og Klaus Elkær fra Østerlars Møbelsnedkeri er mændene bag taburetten, hvor Jin Chois datter Autumn på syv år har taget plads. Foto: Holger Larsen
NYHED | ABONNENT | 10. SEP 2023 • 15:30
Holger Larsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
10. SEP 2023 • 15:30

Især den en af de to møbelsnedkere var overrasket over førstepladsen i Bornholm Craft Weeks Object 2024.

– Det var en meget stor overraskelse, at vi vandt siger en glad Jin Choi, efter at han søndag sammen med makkeren Klaus Elkær har vundet Bornholm Craft Weeks Object 2024.

I den udtalelse ligger forklaringen på, hvorfor Jin Choi først nåede frem til Bornholms Center for Kunsthåndværk på Grønbechs Gård i Hasle, da prisoverrækkelsen var foretaget. Han var taget med familien på cykeltur fra Nexø til Balka, da han blev ringet op og fik at vide, at det nok var en god idé, at han kom til Hasle. Det gjorde han så og var fremme kort efter, at makkeren havde modtaget blomsterne som bevis på, at deres værk havde fået flest stemmer blandt de 15 deltagende værker i konkurrencen.

Klaus Elkær og Jin Choi driver sammen Østerlars Møbelsnedkeri, der ligger lige overfor Multihuset. Her har de over et par år udviklet designet af den taburet (nogle vil måske sige skammel), som faldt i publikums smag.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 109 kr./md.

Se andre abonnementer her
HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.