Solsikkerne – sikke et gymnastikhold

Solsikkerne – sikke et gymnastikhold
Hver fredag klokken 16-17 mødes Solsikkerne i Østermarie, og tilbuddet gælder aldersgruppen fem til 15 år. Privat foto
NOTITS | ABONNENT | 4. OKT 2022 • 17:30
NOTITS | ABONNENT
4. OKT 2022 • 17:30

To mødre har startet et gymnastikhold for handicappede og udfordrede børn.


Thora Kjøller-Hansen bor i Østermarie med sin familie, deriblandt datteren 14-årige Myra med Downs syndrom.

Morens veninde Vibeke Dellgren har datteren Bisseline, som går i 1. klasse, men har en fejl i hjernen. Thora Kjøller-Hansen fortæller, at Østermarie er en dejlig gymnastikforening, så begge børn har kunnet deltage på almindelige gymnastikhold – faktisk har Myra for et par år siden fået sin 10 års pokal, men i øvrigt mest været med på Lykkeliga Håndbold i Aakirkeby med Martin Byder i spidsen.

Bisseline går ikke fuldstændigt uden hjælp, så håndbold er ikke lige for hende, fortæller Thora Kjøller-Hansen dog, men fortsætter:

– Selvfølgelig skal der være gymnastiktilbud til alle, så Vibeke og jeg har med udgangspunkt i mor-far-barn gymnastik fundet på vores eget hold, Solsikkerne.

Solsikkerne byder på gymnastik hver fredag klokken 16-17 i Østermarie, og tilbuddet gælder aldersgruppen fem til 15 år.

– Eneste krav for at deltage er, at alle har en hjælper med, fortæller Thora Kjøller-Hansen.

– Og i løbet af timen fredag eftermiddag arbejder vi med rytme, spontanitet, leg, latter og tempo. Vi gør det med en fast struktur, hvor der både er mulighed for spontanitet og frihed til at trække sig.

Otte børn

De første fredage har de to mødre taget alle deres børn med og inklusive et ekstra udefrakommende barn er antallet dermed nået op på otte.

Men det er plads til flere.

– Jeg havde i forvejen skrevet ud til Heldagsskolen og Kildebakkeskolen, men nu har jeg skrevet ud til samtlige øens skoler, siger Thora Kjøller-Hansen, som håber, at det kan bidrage til et større fremmøde.

– Der er jo ikke rigtig andre tilbud til handicappede og udfordrede børn på Bornholm end Lykkeliga Håndbold, siger hun.

– Så det har undret mig, at ikke flere dukker op. Men nu har jeg også taget kontakt til chefsundhedsplejersken for at gøre opmærksom på vores initiativ.

Og initiativet tager Vibeke Dellgren og Thora Kjøller-Hansen ud fra følgende princip: Idræt flytter grænser – idræt giver fællesskab og gode grin.