Videre fremgår det, at 63 procent af museernes indkøb de seneste fem år er skabt af mænd, og 65 procent af den samlede udgift af museernes indkøb bruges på værker, som er lavet af mænd.
På Bornholm, i Nordsjælland, København og Københavns omegn går det bedre med ligestillingen på området. Her er der den mest ligelige fordeling af indkøbte værker, viser undersøgelsen dog ifølge Ritzau, som også kan oplyser. at kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) mener, der skal mere ligestilling til i forbindelse med indkøbene.
– Tallene viser, at der er et stykke vej, før vi har en mere ligelig fordeling på området. Der er i mine øjne behov for, at vi fortsætter med at holde øje med udviklingen for at se, om det er et udsving i denne undersøgelse, eller om der er tale om en klar tendens, siger ministeren således i en pressemeddelelse fra Kulturministeriet, idet han fortsætter:
– Derfor har jeg besluttet, at denne undersøgelse skal laves hvert år fremover. Det vil være med til at skabe opmærksomhed om udfordringerne på området.
Undersøgelsen viser også, at museerne generelt åbner flest udstillinger med værker, som mænd har lavet, men omvendt fremgår det, at de seneste 10 år har Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler i gennemsnit uddannet 54 procent kvinder og 46 procent mænd.