Ny attraktion: Oplev den nye verden af sand

Ny attraktion: Oplev den nye verden af sand
NYHED | NEXØ | ABONNENT | 29. JUN 2022 • 07:30
Af:
Anders Liljeroth
Jacob Jepsen (foto)
NYHED | NEXØ | ABONNENT
29. JUN 2022 • 07:30

Temaet er den mytologiske beretning om Bornholm, de underjordiske og de overjordiske, og fortællingen om hvordan borgen Hammershus så ud i middelalderen

 

DLG-bygningerne på Nexø Havn åbner i dag, onsdag, dørene og viser resultatet af 800 tons sand og mere end to håndfulde udenlandske sandskuptørers arbejde frem for de besøgende. Det er Christian Warrer der står bag initiativet, og han har de seneste 10 år drevet en lignende park i Hundested. Denne sommer er tiden kommet til Nexø.

Arbejdet med skulpturerne gik i gang i begyndelsen af juni, hvor alt sandet blev leveret fra en grusgrav i Klemensker til havnen i Nexø. Herefter brugte teamet otte-ni dage på at bygge skeletter op i træ og fylde dem med sand, der bliver hårdt presset sammen. Og først derefter ankom kunstnerne, der kommer fra mange forskellige steder i Europa, og hvor flere af dem har arbejdet med at lave sandskulpturer i mange år, til Bornholm for at gå i gang med arbejdet.

 

 

Temaet for udstillingen og skulpturerne, der fylder to store haller på havnen samt et åbent område bag bygningen, er den mytologiske beretning om Bornholm, de underjordiske og de overjordiske, og fortællingen om hvordan borgen Hammershus så ud i middelalderen. Og selvom udstillingen åbner dørene onsdag, så er den ikke helt færdig. Og det er helt efter planen, siger Christian Warrer.

– Alle de gæster, der besøger os fra åbningsdagen og frem til på søndag, får en ekstra oplevelse. For de kommer til at se nogle af de sidste skupturer blive lavet færdige og kan altså dermed se sandskulptørerne i aktion.

Skulptørerne tager alle fra Bornholm søndag aften, hvor flere af dem skal videre til andre steder i verden for at lave nye skulpturer.