Når vi nu er i gang med at ribbe skoven for goder, så er det nu, at der er nye skud på rødgranen. Så hvis der er ved at være lidt slunkent i den gin, som I lavede tidligere, så er det nu, at I skal ud og plukke rødgran, komme dem i noget vodka og lade det stå i et par dage. Sigt nu nålene fra og spæd op med ren vodka, til I synes det smager helt perfekt.
Ramsløgene er efterhånden lidt store, og lige om lidt kommer der fine hvide blomster på, som man kan benytte til at pynte sin mad med. Men inden dag, så pluk knopperne og kom dem i rigeligt salt – dem kam man bruge som en slags kapers. Det er også muligt at sylte dem på normal vis.
I denne uge har jeg befriet en gammel dame for nogle mælkebøtter. Det handler om morgenmadsdessert – amerikansk morgenmadsdessert. Nemlig, som de siger i New York: a long stack! Det er pandekager med bacon og sirup. Bortset fra, at det ikke er ahornsirup, men den lige så lækre mælkebøttesirup (ok, indrømmet, det lyder ikke helt så godt). Billedet ligner et billede, som mange har taget før mig, men jeg har altid haft lyst til at tage det billede.
Det er faktisk et motiv, der er mange meninger om. Mange foodstylister sprayer pandekagerne med hårlak for at forhindre sirupper i at trænge for hurtigt ind i pandekagerne. Nogle erstatter også sirupper med motorolie – det hævdes at den flyder flottere end sirup.