Kroen fik en flot debut som koncertsted

Kroen fik en flot debut som koncertsted
Klemens Kro havde udsolgt til den første koncert i det nye samarbejde med Musikhuzet. Foto: Musikhuzet / Torben Severinsen
NYHED | KLEMENSKER | ABONNENT | 20. MAJ 2023 • 11:00
Holger Larsen
Journalist
NYHED | KLEMENSKER | ABONNENT
20. MAJ 2023 • 11:00

Fredag var der premiere på et samarbejde mellem Klemens Kro og Musikhuzet.

– Det gik over al forventning. Vi er to meget glade kroejere, siger Linette Lintrup efter fredag aftens koncert med Thomas Buttenschøn på Klemens Kro i Klemensker.

Tre dage gik der, så var billetterne udsolgt til kroens premiere som koncertsted i et samarbejde med Musikhuzet i Rønne.

– Det var et rigtig godt arrangement. Rasmus og jeg ved intet om at arrangere koncerter, men Musikhuzets folk er bare topprofessionelle til at klare det. De mødte op med alt, hvad der skulle til, siger Linette Lintrup.

De godt 140 siddepladser i kroens store sal var besat, og Thomas Buttenschøn udtrykte stor tilfredshed med det medlevende bornholmske publikum, fortæller Torben Severinsen fra Musikhuzet i en pressemeddelelse:

Lokalområdet bakkede op

– Buttenschøn sagde flere gange: "I er tossede på en underlig måde – men jeg kan godt lide jer".

– Ifølge publikum, hvoraf mange var fra lokalområdet, var koncerten en stor succes og en rigtig god idé. Man håbede, at der kommer flere koncerter i fremtiden. Med den entusiasme og det bifald, Thomas Buttenschøn modtog fra gæsterne, er det nok ikke usandsynligt, at succesen gentages, siger Torben Severinsen.

Publikum glædede sig over ørehængere som "Smukkere end Smuk" og "Dårlig Sex", men også mere sjældent spillede numre og sange fra Buttenschøns to nyeste album fra 2023, oplyser Musikhuzet.

Musikhuzet har tidligere med succes holdt koncerter hos kroens nabo, i Klemens Kirke. Nu håber man på, at fredagens koncert kan blive starten på et godt samarbejde. Det samme gør man på Klemens Kro. Der er dog endnu ikke aftaler om nye koncerter på kroen.

Måske egne koncerter

– Musikhuzet i længere tid har fulgt med i det imponerende og store arbejde, Linette og Rasmus Lintrup har præsteret på den tidligere så forfaldne Klemens Kro. Da Musikhuzet henvendte sig om et samarbejde om en koncert, var kroejerne straks med på ideen, fortæller Torben Severinsen og fortsætter:

– Med Musikhuzet erfaringer hjælper man gerne nye arrangører i gang med at afvikle proff-koncerter, så de senere selv kan arrangere koncerter.

Lige netop de tanker går man også med på Klemens Kro.

– Vi håber, at vi på et tidspunkt måske kan holde vores egne koncerter. Det skal nok ikke være de store hoppekoncerter, men mere intime arrangementer, siger Linette Lintrup.

– Men vi har også forhåbning om måske at kunne byde på nogle udendørs koncerter. Nok ikke i år, men hvis vi er gode og dygtige, kan det måske blive til næste år, tilføjer Linette Lintrup.

Thomas Buttenschøn udtrykte stor tilfredshed med det medlevende bornholmske publikum. Foto: Musikhuzet / Torben Severinsen