Derfor mener Johannes Gregers Jensen, at man skal kigge efter løsninger, der kan lette menighedsrådenes og især kontaktpersonernes arbejdsbyrde.
Dermed ligger han på linje med kirkeminister Ane Halsboe Jørgensen (S), der efter DRs afsløringer har udtalt, at der skal findes en løsning på udfordringerne i de danske menighedsråd.
Her mener provsten på Bornholm, at det er vigtigt at finde en bred løsning, der involverer alle parter og gerne en løsning, der aflaster menighedsrådene i forhold til svære administrative opgaver som eksempelvis sager om dårligt psykisk arbejdsmiljø.
– Jeg har hørt nogen foreslå, at man kunne gå sammen om at ansætte en daglig leder, som kunne tage de her sager, og som havde kompetencerne, og som var uddannet til det. På den måde vil man kunne aflaste menighedsrådene en del, uden at de mister indflydelse, siger Johannes Gregers Jensen.
Tre-fire timer om ugen
Svend Aage Kristoffersen, der er kasserer og regnskabsfører i menighedsrådet i Vestermarie, har oplevet arbejdsbyrden vokse i de to perioder, han har haft posten som kontaktperson. Her skulle der udarbejdes rapporter om psykisk og fysisk arbejdsmiljø, gennemføres mus-samtaler efter et standardiseret skema, man skulle have indsigt i arbejdsmiljøregler, for eksempel om hvor længe en graver må ligge på knæ, og dertil kom arbejdet med at finde vikarer og afløsere, når de ansatte havde fri eller ferie – det endte sammenlagt med at blive for omfattende for et frivilligt menighedsrådsmedlem, der i forvejen bestred to vigtige poster i menighedsrådet i Vestermarie.