Samtidig er tiden ved at løbe ud, konstaterer Søren Friese.
– Vi nærmer os det tidspunkt, hvor Foreningen Bornholm skal komme til Naturstyrelsen og sige, vi har fundet en løsning, vi vil gerne overtage det her projekt. Så siger vi fint, det er I velkomne til, afhængigt af, hvad de finder ud af. Vi vil gerne sælge det billigt, det er jo ikke noget værd. Vi skal slippe ud af at have den forpligtelse, lyder det fra skovrideren.
Ifølge Søren Friese har Foreningen Bornholm stor indflydelse på sagens udfald.
– I 1906 betalte Foreningen Bornholm den daværende ejer 50.000 kroner for at få skrevet ind i skødet at ejendommen ingensinde måtte udstykkes eller sælges til udlændinge eller noget som helst, uden at Foreningen Bornholm sagde god for det. Og den holder i retten. Så den har jeg aldrig sat spørgsmålstegn ved. Et salg kræver derfor en accept fra Foreningen Bornholm.
Hvorfor får I så ikke lavet den aftale?
– Fordi det er hjerteblod for Foreningen Bornholm. De synes ligesom vi, at alt skal prøves, inden vi sælger det til private. For det er jo det, der sker, vi sælger det til ejendomsselskabet Freja. Så udvikler de det og sælger det som ferielejligheder eller andet. Det kan reguleres i den servitut, man sælger med.