Busch beskriver caminoen som struktureret og simpel. Man hjælper hinanden på ruten. Det oplevede Iben flere gange undervejs, blandt andet da hun fik problemer med fysikken. Først med knæet og så med anklen. The camino provides.
– Da jeg fik problemer med knæet, mødte jeg to danskere, der tilfældigvis havde et knæbind i tasken, og da jeg fik ondt i anklen og sad med is på, kom der et tjekkisk par forbi, som jeg havde spist middag med et par dage før, og gav mig et ankelbind og noget frugt. Det var omsorg fra fremmede mennesker. Man vil bare hinanden det bedste.
På caminoen skal man ikke forholde sig til andet end hvad tid man står op eller om man vil sove der eller der, når man når frem om aftenen. Det tager cirka ni timer for Iben at gå 45 kilometer, og hun gjorde det til en vane at begynde tidligt Temperaturerne i Spanien kan nå op på 40 grader om sommeren, og derfor stod hun op klokken 5.00, listede ud og gik de første timer i mørke. Som regel ankom hun til næste stop mellem 14 og 16 om eftermiddagen, tjekkede ind på herberget, gik i bad, vaskede tøj, hvilede på langs, tjekkede fødderne for vabler og læste lidt. Derefter spadserede hun en tur rundt i byen og gik i kirke inden aftensmaden. Og så hjem i seng, og tidligt op igen næste dag.
Opgør med usikkerheden
Da Iben kom hjem fra den første camino besluttede hun sig for, at hun godt turde at kaste sig ud i at blive selvstændig. Turen gav i det hele taget et nyt perspektiv på tilværelsen.
– Jeg følte en stor taknemlighed, da jeg kom hjem. Jeg så på mit liv med nye øjne. Jeg har det faktisk rigtig godt, selv om jeg kæmper med mange ting. Jeg har eget hus ved skov og strand, og har tre dejlige drenge. Og ja, der er lidt udfordringer, men det går jo egentlig rigtig godt.