Georg Stage fylder 140 år og kommer til Christiansø

Georg Stage fylder 140 år og kommer til Christiansø
Georg Stage ud for den bornholmske kyst i 2020. Arkivfoto: Berit Hvassum
NOTITS | CHRISTIANSØ
9. MAJ 2022 • 15:45

Skoleskibet Georg Stage kan i år fejre 140 års jubilæum. I den forbindelse er det draget på jubilæumstogt, og til juni kommer skibet forbi Christiansø. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Stiftelsen Georg Stages Minde.

Den 25. maj 1882 stod det første Georg Stage ud på sit allerførste togt, og skibet har igennem de sidste 140 år sejlet over det meste af Nordeuropa og Atlanten. De mange sømil var med til at slide det første skib op, og i 1934 måtte Stiftelsen bygge et nyt, som altså stadig sejler. Skibet var den første søfartsskole i verden, hvor man kunne få en hel civil søfartsuddannelse til søs og 'har som sådan været et forbillede for hundrede af skibe over hele verden siden'. Georg Stage beskriver sig selv som en erhvervsuddannelse, hvor unge med lyst til havet siden 1882 har fået den grundlæggende uddannelse.

– Selvom det maritime erhverv har forandret sig en del siden 1882, så har behovet for dygtige sømænd altid været stort, og den dag i dag kan vi se, at 99,9 procent af vores elever efter endt uddannelse kommer i arbejde eller videre uddannelse, skriver Stiftelsen i pressemeddelelsen og tilføjer:

– Den samlede udsejlede distance siden 1882 er adskillige gange rundt om jorden, men allervigtigst er, at omtrent 11.000 unge mennesker har fået en uddannelse til et liv til søs.

George Stage besøger Christiansø den 24.-28. juni, hvor det af togtplanen fremgår, at der skal afholdes eksamen for skibets elever. Hele togtplanen kan ses på Georg Stages hjemmeside.