Formand trækker sig – var med siden starten

Formand trækker sig – var med siden starten
Per Jensen var med til at stifte foreningen Galleri Rasch i 2000. Han blev formand i 2011, og nu har han valgt at stoppe. Her ses han ved åbningen af det nuværende galleri på Rønne Havn. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
NYHED | ABONNENT | 31. MAR 2023 • 15:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
31. MAR 2023 • 15:30

Per Jensen har været med, siden Galleri Rasch blev stiftet i 2000. Erik Schuldt er ny formand.

For 23 år siden var Per Jensen med til at stifte Galleri Rasch med det formål at etablere kunstudstillinger og at arbejde med kunstformidlende aktiviteter. Fra begyndelsen var han medlem af bestyrelsen, og siden 2011 har han været formand for foreningen, der driver galleriet i den gamle vejerbod på Rønne Havn. Men ikke længere. Forud for årets generalforsamling havde han meddelt at han ønskede at stoppe. Det samme havde den mangeårige suppleant og tidligere formand Hanne Blem Bidstrup.

Opgaven var altså i første omgang at finde et nyt bestyrelsesmedlem, og generalforsamlingen valgte Esben Ørberg til den ledige plads i bestyrelsen. Den valgte desuden Thomas Bugge Larsen som ny suppleant. Ved den efterfølgende konstituering blev den hidtidige næstformand, Erik Schuldt, ny formand og Esben Ørberg ny næstformand. En af den nye bestyrelses første handlinger var at takke Per Jensen og Hanne Blem Bidstrup for deres indsats for Galleri Rasch.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Generalforsamlingen fandt sted i den gamle vejerbod, hvor galleriet har holdt til siden 2021. I sin sidste formandsberetning fortalte Per Jensen om et travlt 2022 med velbesøgte udstillinger, et brag af et sommerkursus for øens børn og to voksenkurser under Andreas Nemos kyndige ledelse. Han tilføjede, at kurserne gentages i 2023, og at børnenes sommerskole foregår i den sidste uge af skolernes sommerferie.

Derudover venter der den nye bestyrelse en særlig opgave, for økonomien i Galleri Rasch er stram, selvom den går an. Bestyrelsen skal derfor skærpe fantasien og skabe opmærksomhed og aktiviteter, der kan bidrage til en styrket økonomi. Tanken er, at Galleri Rasch skal forstærke sin position øens den største bys mulighed for at præsentere beboere og øens gæster for den bornholmske kunst og kunsthåndværk – gerne i tæt samarbejde med både garvede og spirende kunstnerne.

Galleri Rasch har fået ny bestyrelse. Formand Erik Schuldt står bagest til venstre sammen med sekretær Hanne Ø. Pedersen, næstformand Esben Ørberg og kasserer Lissi Elfstrøm. Forrest sidder bestyrelsesmedemmerne Ann Marie Frimand og Lene Demidoff med suppleant Annelie Hansen yderst til højre. Suppleant Thomas Bugge Larsen var ikke til stede ved fotograferingen. Eget foto