Forening: Glem ikke Klemensker, når der skal tænkes udvikling

Forening: Glem ikke Klemensker, når der skal tænkes udvikling
Klemensker Skole (hvor der i dag er ungdomsskole) lukkede i 2011. Formanden for land- og byforeningen håber stadig på at få etableret en ny skole i byen. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | ABONNENT | 31. MAR 2023 • 15:30
Holger Larsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
31. MAR 2023 • 15:30

Klemensker Land- og Byforening vil have flere boliger i byen – og måske også en skole.

– Der bor nu fem børn flere i Klemensker Sogn i forhold til året før. Der er nu 238 børn i alderen 0-15 år. Og i år skal der være konfirmation i kirken den 30. april.

Philip Kjøller, formand for Klemensker Land- og Byforening, glædede sig over denne udvikling, da han aflagde beretning ved foreningens generalforsamling onsdag i KIF-Centret, og han fortsatte:

– Vi ønsker selvfølgelig i land- og byforeningen, at vi også i fremtiden, kan bidrage til en øget befolkningstilvækst. Derfor vil vi arbejde for, at beslutningstagerne ikke glemmer vores lille perle, når man tænker udvikling af Bornholm. Vi ser gerne, at der bliver bygget flere boliger, både leje-, andelsboliger og parcelhuse, hvilket der er mulighed for at etablere centralt her i byen.

– Mange ældre bor i store huse, som er velegnet til yngre familier, men mangler et alternativ, når huset bliver for stort. Mange vil gerne blive i byen, hvor de har nemt til indkøbsmuligheder, lægehus, tandlæge og hele deres netværk, sagde formanden.

Ønsker stadig en skole

Det var i 2011, at kommunalbestyrelsen lukkede Klemensker Skole, men Philip Kjøller har stadig ikke opgivet at få en ny skole til byen.

– Når vi tænker flere tilflyttere og udvikling af vores område, tænker vi på sigt, selvfølgelig, også på en ny folkeskole, der vil sikre endnu større tilflytning af børnefamilier til vores fantastiske område, og dermed også til Bornholm, sagde han.

Land- og byforeningen vil gerne gøre endnu mere for de mange børn i sognet, og bestyrelsen er derfor i gang med at finde forældre til en gruppe, der støttet af land- og byforeningen, vil finde på tiltag og arrangementer til gavn for børn, unge og deres familier.

Philip Kjøller berettede om et år, hvor der har været mange arrangementer med generelt god tilslutning, og hvor en del frivillige har været engagerede. Formanden havde dog et ønske i den forbindelse:

– Det er nødvendigt at få flere aktive i undergrupper for at kunne fortsætte udviklingen i vores område. Samt sørge for, at os der er aktive ikke brænder ud. Vi skal se på de opgaver, der ligger, og sortere i dem, hvilke kan vi løfte og hvilke må vi lade fare. Vi har et område med potentiale ved svømmebadet og grillhytten, men vi skal være nok mennesker til at få flere ting til at ske, for eksempel en eventuel ny legeplads, udnyttelse af gymnastiksalen og lignende projekter. Så hermed er der sendt en bøn ud om flere aktive under land- og byforeningen, sagde Philip Kjøller.

Philip Kjøller og Johnny Fagerlund blev genvalgt til bestyrelsen. Christine Holst, der har været næstformand, ønskede ikke genvalg til bestyrelsen, men fortsætter i gruppen Kønnere Klemensker.