Foredrag om kz-lejre og kunst

Foredrag om kz-lejre og kunst
Karen Westphal Eriksen, kunsthisstoriker og forsker på Statens Museum på Kunst. Eget foto
NOTITS | 16. OKT 2024 • 20:00
NOTITS
16. OKT 2024 • 20:00

De kommende tirsdage inviterer AOF til højskoleformiddag på Bornholms Hovedbibliotek i Rønne.

Vinterhalvåret er godt i gang og det betyder et gensyn med AOFs populære Højskoleformiddage på biblioteket i Rønne.

Tirsdag den 22. oktober kan man møde Max Meyer, som er søn af en overlevende kz-fange. Han fortæller om Israel, om den stadig stigende antisemitisme i Danmark og resten af verden, og om hvordan det er at være jøde i Danmark i dag.

Det sker på et tidspunkt i historien, hvor det er 80 år siden befrielsen af Auschwitz, 75 år siden Israel blev oprettet og 400 år siden jøderne blev inviteret til at tage ophold i Danmark af Christian IX.

Tirsdag den 29. oktober er omdrejningspunktet den danske billedhugger Sonja Ferlov Mancoba, som der i øjeblikket arbejdes på at skaffe en prominent plads til på Bornholm. Det er kunsthistorikeren Karen Westphal fra Statens Museum for Kunst, der står bag foredraget om Sonja Ferlov Mancoba (1911-1984), der levede hovedparten af sit liv i Frankrig. Her boede hun sammen med sin mand, billedkunstneren Ernest Mancoba (1904 - 2002) og deres søn, kunstneren Wonga Mancoba (1946-2015).

Med rødder i det danske surrealistiske miljø omkring Linien-tidsskriftet og senere Høst og Cobra er Sonja Ferlov Mancoba kendt som en eksistentielt arbejdende kunstner. Med afsæt i afrikanske kunstudtryk skabte Mancoba semiabstrakte væsens- og maskelignende skulpturer. Foredraget handler om hendes liv, kunst og æstetik.

Foredragene er to ud af otte foredrag afviklet af AOF Bornholm. Højskoleformiddag er fra klokken 10-12.

FÅ ABONNEMENT