Folkefest får eget madmarked

NOTITS | 3. JUN 2022 • 07:30

Den musikalske folkefest Østpaa, der afholdes sidst i juli måned på Kjøllergaard, kommer ud over koncerter også til at byde på god mad fra flere forskellige boder. Og nøje udvalgt kaffe af seneste høst vil der også blive budt på.


Der bliver sol, sommer og masser af hygge på Kjøllergaard i Østermarie, når Roald og Miriam Bergmann indvier deres nye hjem, som også skal blive et kulturelt kraftcenter i Østermarie. Den to dage lange housewarming kalder de Østpaa, og det bliver et sammensurium af koncerter, kunst, rundvisninger og mad.

Ud over de mange musiknavne har folkefesten nu offentliggjort nogle madtilbud, som der vil være på stedet.

– Uden mad og drikke, spiller musikken ikke. Derfor gør vi os også enormt umage for at lave et lille mini-madmarked med lokale leverandører der skal sikre, at alle får noget lækkert at smage på, fortæller formanden for musikforeningen bag festen, Esben Thornhal.

Indtil videre har Østpaa offentliggjort tre madboder og en kaffebod.

Kaffen der bliver serveret til sommerfesten kommer fra Baltic Roast, der er et nyt bornholmsk kaffebrand. De forhandler Virgin Single Origin kaffe fra udvalgte kaffefarme og -områder, deraf betegnelsen Single Origin. De har nøje udvalgt kaffe, som altid er af den seneste høst, deraf betegnelsen virgin.

Pizza, sandwich og pølser

På madsiden vil der blive præsenteret boder for enhver smag.

Ma Teo Madbar kombinerer et napolitansk håndværk med bornholmske, lokaltproducerede råvarer. De vil medbringe deres mobile stenovne og stå og lave napolitanske pizzaer fra bunden.

En anden mulighed bliver Carraig Grilled Cheese, der serverer grillede ostesandwich med lokale og økologiske ingredienser, og som slår sig op på at være det eneste fuldstændig vegetariske spisested på øen.

Endelig vil det også blive muligt at få en god grillet pølse.

– Kjøllergaard, som folkefesten afholdes på, er en gammel svinefarm. Så det er nærliggende, at de to gode venner Bo og Troels sammen laver lækre pølser, som tilberedes på stor fællesgrill, lyder det fra arrangørerne.