Første reelle skridt er taget, men prisen er ukendt

Første reelle skridt er taget, men prisen er ukendt
Projektet for et nyt krematorium i Rønne er sendt til Nationalmuseet og den kongelige bygningsinspektør, der rådgiver Københavns Stift. Derefter venter en egentlig godkendelse, en række tilladelser og finansiering, før en nødvendig modernisering kan gå i gang. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | ABONNENT | 15. MAR 2023 • 15:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
15. MAR 2023 • 15:30

Arbejdet med at modernisere øens krematorium er nået så langt, at et projekt er sendt til Nationalmuseet og den kongelige bygningsinspektør. Men der er stadig langt igen, siger menighedsrådsformand.

Bornholms krematorium kører på lånt tid. Det sagde formanden for Rønne Menighedsråd allerede i 2019, og siden har rådet arbejdet med at finde ud af, hvordan det sikrer, at afdøde bornholmere ikke i fremtiden skal sejles til Sjælland for at blive kremeret. Planen er at skifte den nuværende ovn i krematoriet under kapellet i Rønne ud med en moderne elektrisk ovn, og den plan hjælper både et arkitektfirma og en krematoriekonsulent med at føre ud i livet. Senest har man taget det, menighedsformanden selv kalder det første reelle skridt.

– Både Nationalmuseet og den kongelige bygningsinspektør har været herovre, hvor vi fortalte dem, hvad vores intentioner var. Vi har rettet lidt i det projekt, og de syntes, det var en god idé, hvis de fik det til en forhåndsudtalelse, inden vi gik videre med det. Det kan være meget godt, at de myndigheder, der skal sige god for det i sidste ende, lige får lov til at kigge på det. Det er den proces, der er i gang nu, siger Johnny Winther Holbech, som er formand for Rønne Menighedsråd.

Glade amatører


Vil du have nyheder uden begrænsning?
- Få fuld adgang til Tidende.dkFørste måned 0 kr.
Herefter 99 kr./md.

Se andre abonnementer her