Første navne klar til todages musikfestival

Første navne klar til todages musikfestival
Shadowspawn gæster Bornholm til september. Pr-foto
NOTITS | 7. FEB 2024 • 07:06
NOTITS
7. FEB 2024 • 07:06

Raise Your Horns genopstår til september med blandt andet et lokalt band.

Efter nedlukning i 2022 genopstår metalfestivalen Raise Your Horns den 6. og 7. september i Foreningen Spillestedets regi og vil finde sted på den nye lokation Kjøllergaard i Østermarie.

Der vil være plads til både koncerter og mange andre aktiviteter samt camping, oplyser Kim Andersen fra foreningen, ligesom han annoncerer, at festivalen nu er klar til at præsentere de første to navne.

Der er dels tale om death metal-bandet Shadowspawn, som er veteraner på den danske scene og i 2023 kunne fejre 10-års jubilæum med udgivelsen af albummet "Blasphemica: Absolution Carved From Flesh".

Shadowspawns tunge old-school groove er inspireret af den amerikanske scene fra 80'erne og 90'erne med navne som Morbid Angel, Immolation og Malevolent Creation såvel som de danske death/thrash-traditioner fra 90'erne, som gruppens medlemmer var en del af med bands som Cinerator, Sacrificial og The Petulant.

Shadowspawn har siden 2013 yderligere udgivet EP'en "Ashes of Sorrow" samt de to album, "Hope Lies Dormant" og "The Biology of Disbelief".

Bandet har optrådt på adskillige danske og internationale scener og spillede en forrygende koncert på Raise Your Horns i 2022.

– Vi er henrykte over at have dem tilbage på bornholmsk jord i 2024, siger Kim Andersen i pressemeddelelsen.

Bornholmsk band

Det andet band, han kan annoncere, er BeCursed, som er et nyt bornholmsk band bestående af musikere med 25+ års erfaring fra den danske metalundergrund med bands som Blodarv, Corpse Visage og Natmulm.

Medlemmernes baggrunde høres tydeligt på BeCurseds debutalbum af samme navn, der grundet den kolde, dystre atmosfære nemt kunne forveksles med en udgivelse fra 90'erne, fortæller han.

Siden dannelsen i 2020 har kvartetten spillet flere koncerter, blandt andet som opvarmning for de danske legender Artillery og Raise Your Horns alumner Vansind.

BeCursed arbejder i øjeblikket på deres andet album og er foruden Raise Your Horns booket til en optræden på Metal Magic Festival til sommer.

– Vi er begejstrede for, at et af de første officielle navne for genopstandelsen af Raise Your Horns i 2024, er et lokalt

band med dybe rødder i det bornholmske metalmiljø, slår Kim Andersen fast.

Han oplyser videre, at der er begrænset pladser til camping, hvorfor han anbefaler, at man køber teltplads i god tid, hvis man vil være sikker på en.

Man kan læse mere på raiseyourhorns.dk.

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 01-03-2024 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Fredag: Jævnt kedelige og homogene priser resten af fredagen. Spring kogespidsen (kl. 17-21) over – den er dyr - hvis du kan. Ellers er det hip som hap. Prisforskellen denne fredag torsdag mellem det kvartalsfastsatte produkt til det variable timeprisprodukt er 21%.  Opdateret kl. 00.14. Næste opdatering kl. 13.14.

Bornholms energi og forsyning